Duschbesök/London nästa

Finns det något bättre än en varm dusch efter en promenad ute i kylan?! Jag var på Pilatesen idag och blev väldigt frusen på vägen hem. Solen var framme idag men det var isiga vindar. När jag kom tillbaka hem efter den friska promenaden hoppade jag in i duschen, eller snarare gick lugnt och sansat för att inte halka. Jag trivdes väldigt bra under det varma rinnande vattnet så jag stod kvar en liten stund till. Efter ett litet tag började jag fundera på att kanske eventuellt stänga av vattnet och gå och göra lite nytta. I godan ro vände jag mig mot kranen och plötsligt var den fridfulla stämningen över! En spindel hade halat sig ner på sin lilla tråd och hängde en decimeter från min näsa! Det var nästan så att jag kunde känna hans/hennes andetag. Min tvekan fanns inte längre kvar, kvickt som tusan stängde jag av vattnet och hoppade ut ur duschen. Nu var det inte längre tal om något gå lugnt och sansat, nej jag hoppade bokstavligen ut. Den här gången erkänner jag dock att det var löjligt. Det var ingen mördarspindel, bara en liten fjutt. Men det var den plötsliga överraskningen som fick mina överlevnadsinstinkter att ta över hand! Dessutom tycker jag att det var väldigt oförskämt att spionera på folk i duschen sådär! Den hängde där lite nonchalant och glassade med sin tråd, säker med ögonbrynen höjda så att ansiktet utstrålade överlägsenhet!

Trots dagens traumatiska upplevelse (hahaha) så är jag glad som en lärka. Jag känner att mitt sanna Jag börjar kommer till uttryck igen, det flummiga hyper Jaget! I morgon åker jag ju till London!! Jag är väldigt förväntansfull! Hoppas att vi hinner med en massa roligheter! Allt vi vet är att vi ska börja med en buss-sightsingtur så att vi får se hela London. Sen hoppas vi att vi ska kunna ta en traditionell english afternoon tea någonstans. Vi tar det lite som det kommer helt enkelt. Synd att vi bara har en eftermiddag på oss...men det kommer att bli hur kul som helst! =D Nu ska jag försöka packa ner lite kläder. Det är alltid lika svårt att packa! Jag tar bara en ryggsäck eftersom jag måste bära packningen i London. Vill inte släpa på allt för mycket då liksom... Men jag är bara borta i tre dagar så det kommer inte bli så många klädbyten. Så länge jag har tandborste, deodorant och kamera så är det lugnt :P

Nej nu måste jag sätta lite fart. Jag ska berätta allt om mitt besök i London och Woking när jag kommer hem igen. Nu menar jag hem till Nottingham och inte hem till Sverige! Men det förstod ni väl? Ja! =D



Har du tråkigt nu igen? Vill du dra blickarna till dig? Här kommer fler tips igen:

1) Gå på bio och skratta vid fel tidpunkt hela tiden (alternativt skrik om du är på skräckis)
2) Släng dig framför någon och fråga vad sjutton han/hon håller på med
3) Så ofta som möjligt: hoppa istället för att gå

Om det är folks blickar ni vill åt så tror jag att tips nummer 3 är ett bra alternativ :P

Lycka till!


It's raining cats and dogs

Vädret idag har varit typiskt engelskt så därför ska jag beskriva det med en typisk engelsk fras: It's raining cats and dogs! Precis efter att jag lämnat huset för att knalla till gymmet i förmiddags så öppnade sig himlen! Aaah, underbart jag hade ju redan avverkat 2 av de 30 minuterna (nästan 7%!) som det tar att gå dit bort så det var synd att klaga. Lyckligtvis hade jag, efter viss tvekan i dörröppningen, tagit med mig regnjackan. När det var dags att gå hem så hade det övergått till att bara dugga lite försiktigt. Man får glädjas åt det lilla.
Det positiva som denna blöta promenad förde med sig var att det kändes underbart att komma in i värmen och dra på sig torra kläder.

Dessvärre är man inte garanterad absolut torrhet bara för att man är under tak. Beviset för detta påstående är 2 liter apelsinsaft som vid middagsbordet tog sig från den skära tillbringaren till...ja just precis mig! Det var de två yngsta barnen som bråkade. En plötslig handrörelse var allt som krävdes för att få tillbringaren att stjälpa och befria den instängda apelsinsaften. Det var bara för mig att gå och byta om igen. Men ingen skada skedd, saftkläderna är nu nytvättade och fräscha!

Jag kom nyss upp från vardagsrummet där vi tittade på I’m a celeberty. GET ME OUT OF HERE som är en brittisk realityserie. Det är som Robinsson och Fear Factor blandat. Ett gäng kändisar bor i djungeln. För att få mat måste de utföra olika uppdrag som är allt annat än trevliga! De får äta kackerlackor, kamelanus, insektsmilkshake, feta larver (som lever!!), ligga instängda med miljarder småkryp, kackerlackor och spindlar, och en massa andra hemska saker! Programledarna Anthony McPartlin och Declan Donnelly, även kända som Ant & Dec, är Englands svar på Filip och Fredrik eller Peter Magnusson och David Hellenius. Ett underhållande program med många överraskningar. Man kan inte bara titta på nyheterna och engagera sig i politiska frågor, ibland måste man få titta på strunt också.


Har du tråkigt? Här kommer fler tips:

1) I hissen: Säg "PLING" efter varje passerad våning och se oförskämt nöjd ut
2) Gå bakom någon och spruta desinfektionsmedel på allt han/hon rör vid
3) Ställ dig utanför t.ex. banken och stirra in genom fönstret på de som jobbar. Ha gärna med popcorn eller godis och kanske även ett anteckningsblock. Bry dig inte om att de börjar se besvärade ut, stå kvar så länge du kan

Hahaha, jag kan inte välja någon favorit utav dessa tre. Alla är väldigt roliga! =D

God natt!


När det lider mot jul


34 dagar kvar till jul! Jag har börjat nedräkningen. Det var för någon dag sen som den slog till, från ingenstans, som en "gubben i lådan" dök den upp, jullängtan! Kom nu inte och säg att jag är för tidigt ute, det är knappt mer än en månad kvar. Herregud, folk förbereder inför fotbollsevenemang flera år i förväg. På gymmet sitter en stor plansch uppsatt som uppmanar folk att rösta på Nottingham så att de får vara med i Fifa worldcup år 2018! Hallå 2018!! Där kan man snacka om att vara ute i god tid. Hur som helst så har jag suttit och lyssnat på julmusik i några dagar och börjat fundera på när jag ska baka lussekatter och pepparkakor! På tal om det så undrar jag om mamma eller mormor kan maila mig recept på pepparkaksdeg och lussekatter? Och kanske något annat smaskigt. Ni andra får också maila mig recept om ni vill. Ingen ska behöva känna sig utanför! :)

Som ni kan se så har jag gjort bloggdesignen lite mer julig också. Snart ska jag ta itu med mitt rum. Vet inte hur jag ska göra för att få en härlig julkänsla mellan dessa 4 väggar. Men jag hittar nog på något. Så här ser det ut nu:

Det känns lite kalt så jag tror att jag ska sätta upp lite bilder på väggarna. Lägger ut en bild när jag lyckats piffa till det!

Idag har jag varit på Harrys skola och tittat på en liten föreställning om Robin Hood. Alla barn i hans årskurs medverkade i detta evenemang. Det var väldigt roligt och de var duktiga för sin ålder. En halvtimme långt var det och Harry hade en replik! :)

Nu kommer fler tips på vad ni kan göra för att reta folk, eller bara hålla er sysselsatta tråkiga dagar.

1)Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte kan komma på deras fest för att du har huvudvärk.
2)Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn som Rock Hard, eller varför inte Snöret...
3)När pengarna kommer ut ur automaten skrik: "Jag vann! Jag vann! Tredje gången denna vecka!"

Jag funderar på att testa den sistnämnda... Skulle vara väldigt kul att se folks reaktioner! Men det får vänta, kanske tar det i London på fredag! Nu ska jag bädda ner mig i sängen, John Blund har kastat sin drömsand i mina ögon.

Kram på er!


Saker du kan göra för att reta upp folk

När någon retas med en kan man bli otroligt frustrerad! Nerverna darrar så frenetiskt att man börjar undra om det syns. Trots att man är så väl medveten om hur det känns kan det vara svårt att motstå frestelsen att själv retas ibland. Jag vet inte vad det är som gör det så fantastiskt roligt. Det är ju inte kul när någon är arg, men när man lyckas reta någon tills han/hon/(Mirjam) blir röd i ansiktet, hoppar upp och ner av irritation, förgäves fummlar efter något att säga eller göra för att få en att sluta, då är det väldigt festligt och underhållande! Fråga mig inte varför. Är det någon som kan förklara varför det är så ohjälpligt roligt att retas?

För några veckor sen fick jag ett inspirerande mail av mamma som jag kände för att låta er ta del av.
Här kommer det:

Saker du kan göra för att reta upp folk

1) Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.
Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.

2) Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.

3) När någon ber dig om hjälp, Säg jag delegerar!

4) Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha
pommes frites till det?

5) Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg

6) Utveckla en onaturlig skräck för kontorsapparater, speciellt
datorer.

7) Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När
alla har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso.

8) I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För
sexuella tjänster

9) Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian."

10) Använd inte punkt

11)
Specificera att din drive in order är för att "ta med"

12) Sjung med på Operan

13) Fråga folk vilket kön de tillhör och skratta sedan hysteriskt när de har svarat

14) Häng ett myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungel ljud hela dagarna


Vi stannar där idag. Jag ger er ett nytt tips i varje inlägg från och med nu.

Ut och retas med er nu. Hahaha! Men ta det försiktigt med vem ni retas med...

Ha det så kul! Och berätta gärna NÄR ni har testat. Eller kom med egna tips, de är så välkomna.

London here I come

Jag har bara en sak att säga till alla Londonbor: Watch out, here I come! Om 8 dagar finns jag lös på gatorna så förbered er på...ööh...på det! Ett tappert försök att låta dramatisk. Misslyckat förståss. Men jag är glad ändå för nu har jag ÄNTLIGEN, efter många om och men, lyckats boka tågbiljett till London nästa fredag. Ni förstår, jag ska åka och hälsa på Veronica som au pairar i Woking (nära London). Tyvärr tar hennes au pair-ing(?) slut den 12 december så jag måste passa på att hälsa på innan dess! Vi ska ha en extraordinär helg fullspäckad med roligheter! Jag anländer på fredagen 27 november kl.11:19 och åker hem på måndagen 30 november kl.11:15.

På schemat för helgen har vi shopping, konstmuseum, puben, gå till måste-besökas-platser, bio (vi måste se New Moon nya Twilight-filmen) och självklart flumm! Ni anar inte vad jag har saknat att flumma, inga ord kan beskriva hur det känns inombords. Det är som ett bubbel som vill ut! Vissa av er kanske inte hänger med på vad jag menar med flumma så låt mig förklara: Att flumma betyder i stort sett att man glömmer bort allt vad moget och vuxet heter, släpper sina hämningaren gnutta, tillåter sig själv att slappna av och skratta så att ögonen tåras och magen krampar. Men det är inte direkt något man bara kan göra utan det är mer ett tillstånd. När man väl infinner sig i detta tillstånd är allting hysteriskt roligt.

Bara en vecka kvar (+1 dag). Jag längtar! Och sen kommer Mirjam 3 veckor senare!! Jag känner mig väldigt tillfreds just nu! :)

Är det någon som varit i London och kan tipsa om några bra ställen vi kan gå till? Något vi måste se? Jag vill se och besöka ALLT! Jag hoppas att vi kan ta oss till Harrods, det skulle vara kul!

Puss o kram


Skrockfull eller...


Idag är det fredag. Vilket datum? 13:e.
Jag hade inte ens tänkt på att det var fredag den 13:e idag, men självklart är det det första jag får se när Internet öppnas! Varför har det ens blivit till en otursdag? Är det någon som vet hur det började? Eller är det något kinesiskt räknesätt, där man multiplicerat almanackans alla dagar med antalet månader, dividerat med antalet stjärnor som ingår i alla stjärnteckens stjärnbilder, adderat med 547 och sedan avslutar med en derivering, som ger en utomordentlig kalkylation över vilka dagar man absolut ska vara försiktig med?! Ja så kanske det är, inte omöjligt.

Fredagen den 13:e eller ej, jag är inte allt för skrockfull. Om det skulle vara så att man har otur och det går illa just idag så beror det antagligen på att man tänker så mycket på det "Ååh, nej fredag den 13:e! Jag kommer klanta till det på det viktiga mötet bara för det!!" eller så är det bara en ren slump! Jag kan knappast tänka mig att någon människa har tur och lever helt bekymmersfritt under alla de andra av årets dagar. Men vad vet jag...?!

Om jag skulle vara skrockfull så skulle jag inte ha det så lätt just nu. Familjen jag bor hos har en helsvart katt, det ligger ofta nycklar på bordet, jag spillde salt häromdan, min handväska hamnar på golvet lite titt som tätt och det är fredagen den 13:e idag. Tufft läge! Men jag är som sagt inte så väldans skrockfull av mig. Det enda jag försöker undvika är att gå under stegar, det känns lite obehagligt. När jag letade efter flygbiljett hit till England ville jag inte heller ta det flyg som gick den 11 september, jag vet att det är lite löjligt men ändå.
Vad finns det mer för vidskepligheter? Är ni skrockfulla?

En annan sak, vet inte om det hör till vidskeplighet men det är ganska intressant att fundera på, ödet. Är det så att allt är förutbestämt? Oavsett vad jag fattar för beslut så finns mitt liv planerat och skrivet i stjärnorna? Man kan inte säga vad som är rätt eller fel, men personligen tror jag väl inte riktigt att allt redan är förutbestämt. Vissa resonerar på följande vis "Äh, jag kan gå genom mörka gränder mitt i natten. Mitt öde är redan förutbestämt så om min tid är inne så är den, annars är det inga problem". Precis som en del religiösa lägger sitt liv fullständigt i Guds händer. Är det inte bättre att sköta sig själv och ta ansvar för sina egna handlingar? Använda sitt förnuft och agera utefter vad som verkar förståndigast. Det är väl inte värt att utmana ödet? Eller...? Jag kanske ska tillägga att jag inte vill provocera någon, varken religiösa eller de som tror på något annat. Nu har jag sagt det, vill ju inte utmana ödet...

Jag hoppas att ni har haft en bra fredag trots det oturliga datumet... Jag har klarat mig, hittills i alla fall! :)

Trevlig helg! 
Kram


En weekend i rymden?

Denna morgon när jag klickade upp Internet var det första jag såg en artikel om ett rymdhotell!! :O I tanken är det en ganska rolig idé, men när det börjar bli verklighet vet jag inte vad jag tycker. Läs och avgör själva:

RYMDHOTELL ÖPPNAR LUFTSLUSSARNA 2012

På med kardborrdräkten! Redan 2012 ska ett spanskt företag ha ett rymdhotell i omloppsbana runt jorden. Pris: 30 miljoner kronor för tre nätter.

Ett spanskt företag planerar att öppna det första hotellet i rymden - och det så snart som 2012. Men kritiker ifrågasätter rimligheten i projektet, skriver Reuters.
Att bo på hotellet, The Galactic Suite Space Resort, kommer att kosta tre miljoner euro, cirka 30 miljoner kronor, för tre nätter. Då ingår åtta veckors förberedande träning på en ö i Karibien och resan till hotellet - i en ryskbyggd rymdraket.
Under vistelsen på rymdhotellet får gästerna se solen gå upp över jorden 15 gånger per dag, och färdas ett varv runt planeten var åttionde minut. Hotellet rymmer fyra gäster åt gången, plus de två piloter/astronauter som tar besökarna till kapseln.
Gästerna ska bära kardborrdräkter (!) så att de kan krypa runt i rummet och fästa sig själva i väggar och tak medan de njuter av utsikten.
Företagets vd, den före detta rymdingenjören Xavier Claramunt menar att Galactic Suites blir föregångare i en industri med en enorm framtidspotential.

- Det kommer att bli normalt att tänka, inom säg 15 år, att våra barn sticker iväg på en weekendresa i rymden, säger han till Reuters.

Runt 200 personer har visat intresse för en
övernattning i rymden och 43 stycken har redan bokat. Ungefär samma siffror som för Virgin Galactic, Richard Bransons rymdreseföretag som lovar att skicka upp de första rymdresenärerna redan 2011, bland annat från Spaceport Sweden utanför Kiruna.
Men kritiker ifrågasätter Galactic Suites hotellplaner.
Tidsramen anses vara orimlig och finansieringen oklar. Vd Xavier Claramount säger dock till Reuters att en anonym miljardär med intresse för rymden har lovat tre miljarder dollar till projektet.


Vad säger ni, dags att planera in och boka en mysig familjesemester inför sommaren 2012?! Det är alltid trevligt att bo på hotell, komma iväg en sväng, se solen gå upp över jorden 15 gånger på en dag...!
Jag vet inte om det är skrämmande eller fascinerande! Jädrans dyrt är det i alla fall! Och 43 stycken har redan bokat! Jisses, de kan ju inte ens vara säkra på att det blir av.

Människans vilja att hela tiden upptäcka nya saker kommer aldrig försvinna. Vart kommer det ta oss? Tekniken går otroligt snabbt framåt. Titta bara på de senaste 50 åren, eller t.o.m. senaste 30 åren! Vart kommer det ta oss? Det känns som att vi leker lite med elden. Det går så fort. Vad finns det för projekt idag? Kloning, rymdhotell, nya mediciner, nya bränslen, mixtra med DNA, robotar med känslor. Jag känner inte ens till en bråkdel av vad som pågår! Vissa saker är väldigt intressanta medan andra bara är extremt obehagliga! Men ja, det enda vi kan göra är att vänta och se vad som sker.

Vad tycker ni? Går forskningen för fort framåt eller är det bara kul och intressant att forskarna gör så stora framsteg? Det finns många delade meningar om detta!

Ha en bra dag!


En bra bit hemifrån

Måste bara berätta lite snabbt om yogan. Det var superhärligt! Att jag inte testat det tidigare! Vi fick bl.a. göra "kobran" och "trädet" =D de andra positionerna har jag redan glömt namnen på... Jag ska verkligen fortsätta gå dit, det kändes så renande och avslappnande. Vi avslutade med en motorisk övning; Håll dina knutna nävar mitt emot varandra, armbågarna pekar utåt sidorna. Rör nu höger arm i en cirkel framåt, från dig, och vänster arm mot dig. Se på bilden nedan! Testa detta!
Knepigt knepigt men jag lyckades lite grand i alla fall. Ledaren sa att jag var den enda han sett som klarat av det! Han kan inte ha sett så många som har testat det!


Julen närmar sig med stormsteg och här sitter jag i England, en bra bit hemifrån. I Frankrike sitter Mirjam, en bra bit hemifrån. Vänta nu...vi har något gemensamt (som att det vore något nytt...)! Eftersom vi båda är en bra bit hemifrån över julen så tänkte vi; Varför inte fira tillsammans, en bra bit hemifrån! Så så blev det! Mirjam kommer hit till England över jul! =D Snart är resan bokad och klar. Sen har vi tänkt att jag ska komma till Frankrike i vår och hälsa på henne :) Det kommer att bli den första julen jag firar utan min familj, en bra bit hemifrån, och den första julen jag kommer att fira med min bästa vän! Annorlunda men superkul! Mirjam, vi ska göra detta till den bästa julen som någonsin firats en bra bit hemifrån! =D

Innan jag avslutar vill jag bara dubbelkolla om alla har uppmärksammat att jag befinner mig en bra bit hemifrån?! ;)

Min rekommendation för att lindra stress, stärka kroppen, bli lugn och harmonisk: börja med yoga! Det var verkligen härligt.

See you later alligator!

Första intrycket

Igår var jag till gymmet igen för att få någon slags obligatorisk introduktion till gym-delen. De måste ha en sådan för att undvika att ovetande personer bara kommer dit, kör på med vikter och maskiner och skadar sig. När jag kom dit så blev jag inte förvånad att det var killen med den svåra dialekten, Matt heter han, som tog emot mig! Faktum är att han nu tydligen är min "handledare". Perfekt! Men jag får väl se det som en utmaning och bra träning för att komma in i engelskan ordentligt! Han verkar trevlig i alla fall och verkar ha lite kul åt mina tomma frågande blickar som kommer till uttryck lite nu och då... Det känns som att jag har gett ett bra första intryck!

Det där första-intrycket-grejen är inte direkt något för mig, det tar tid innan folk ser mitt sanna jag. Småprata är något jag är usel på t.ex. Om ni tänker er bonde-Fredrik och Lenas speed dejt så har ni en perfekt bild av hur jag skulle klara mig på en lunchdejt eller liknande! =D Inget illa ment mot Lena och bonde-Fredrik, han var ju så gullig! :) Men allvarligt talat. Kan man gå en kurs i hur man småpratar? När jag hamnar i en sådan situation att den pinsamma tystnaden tar över hand och jag känner att något måste sägas så kan jag inte komma på vad! Vid andra tillfällen då jag pratar med någon som bara kan prata på och hålla konversationen vid liv, brukar jag tänka; Hmm, ja det där kan man ju börja prata om. Ooo, smart samtalsämne. Det verkar ju inte så svårt att hålla igång ett samtal. Sen står jag där igen med en främling utan att ha något att säga! I och för sig är det ju inte bara mitt ansvar att driva konversationen framåt, men det kunde ju vara trevligt att åtminstone vara kapabel till det.

För att komma tillbaka till ämnet: Gymmet verkar jätte bra, men jag måste ha missat någonting Matt har sagt för idag tog han fram ett häfte och började fråga om mina mål och sånt! :O Hur stark känner du dig nu och hur stark vill du bli? På en skala mellan 1-10. "Hur vig är du, hur vig vill du bli? Hur bra kondition har du/vill du ha?". Och så frågade han hur ofta jag planerar att besöka gymmet. Mitt mål denna vecka är att delta i 4 träningsklasser och det skrev han upp i häftet som veckans mål! Det är ju bra att de är så engagerade jag var bara inte beredd på att det skulle bli så här. Nu får jag ju nästan prestationsångest! Hehe, men förhoppningsvis leder det till att jag når mina mål som jag satte upp...idag. Idag ska jag testa Yoga, får se hur det går.


Jag hoppas att jag når ett annat resultat en honom!! Han ser ju för tusan ut som en valnöt! (bilden är tagen från google)

För några veckor sedan ordnade jag en liten skattjakt för barnen. När jag kom hit, för 9 veckor sen, hade jag med mig Marabou choklad. Det var meningen att de skulle få dem direkt när jag kom, för att ge ett bra första intryck..., men så glömde jag bort det! På ett sätt var det väl bra eftersom det gav mig möjligheten att aktivera barnen och göra något roligt för dem som en trevlig överraskning, bara sådär mitt i det gråa vardagslivet. Harry tyckte att det var väldigt spännande och i söndags när han hade en kompis här, kom han och frågade om jag kunde göra en skattjakt åt dem. "Visst" svarade jag, "men jag har ingenting att gömma". Som lösning på det problemet sprang han och hämtade två små påsar med choklad =D Förresten var det kompisen som kissade ner mitt badrumsgolv som var här igen... Han hälsade inte ens på mig när han kom! Jag tittade på honom och sa klart och tydligt; "Hello" men han bara tittade bort! Oförskämd. Jag antar att han bara är blyg, men ändå. Eftersom jag själv är usel på första intrycket så får jag ge honom en tredje chans.

Nu är det snart dags för mig att ta mig till gymmet.
Bamsekram från mig!
Endast 45 dagar kvar till jul!! =D


Träningsdags/fars dag

Idag ska jag börja med att säga: Grattis på fars dag! till pappa, morfar, farfar (uppe i himmeln) och alla andra pappor som läser. Jag har inte glömt er trots att jag inte är hemma :)


Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Äntligen är jag medlem! Killen, som jag inte förstår vad han säger, sa förra gången att jag kunde gå med nu utan bankkonto men att jag måste fixa ett inom 2-3 veckor. Jag kände att jag verkligen måste komma igång med träningen nu så jag tog mina pengar, drog på mig träningskläderna (igen) och tog mig till tennis centret. Det flöt på lite lättare idag, var bara att lämna in lappen med mina uppgifter och skriva på ett annat papper och så var det klart. Aaah, härligt! Det enda som är kvar att göra nu är att fixa ett litet konto! Jag ber, låt det vara enkelt att ordna!!

När medlemskapet var fixat och klart passade jag på att hoppa in på ett spinningpass. Innan vi började frågade ledaren om jag hade kört spinning tidigare varpå jag svarade nej. Hon log lite och sa "Oh, good luck then!" Oookej, är det så illa tänkte jag! Det var ganska hårt. Efter 10 minuter kände jag hur vader och lår började bli lite trögstyrda! Bara 35 minuter kvar... Jag kunde inte hänga med och köra på i samma tempo som de andra under hela passet (45 min) men det var väl inte allt för uselt, hoppas jag :P En sak är i alla fall säker; jag kommer inte att skrida fram som en smidig graciös katt i morgon! Liknelsen med en stelopererad struts är nog mer användbar :P Men det känns bra, jag älskar att ha träningsvärk! Man känner sig så hälsosam.

Det bästa är att jag såg flera stycken ungdomar på gymmet! Kanske kan jag hitta någon jämnårig kamrat tillslut :) Spännande...

Snart är det dags för "roast dinner" igen. Idag blir det kyckling, eller om det var nötkött, jag är inte säker. Gott ska det bli i alla fall! =D

Ha det fint! 
Den kloka kvinnan blir glad när hon anses vara vacker. Den vackra kvinnan blir glad när hon anses klok.
-Selma Lagerlöf

Mamma Mia!

Idag har jag bara varit. Denna veckas strykning gjorde jag klart igår och det enda som behövde göras idag var att köpa hem lite frukt så det gjorde jag i morse efter att jag lämna Harry hos grannen. Alltså, grannen tar Harry till skolan på torsdagar och fredagar! Det var inte så att jag tröttnade och bara dumpade honom på något helt slumpmässigt valt hus. Haha, det skulle vara det!

När jag kom tillbaka slappnade jag av i soffan till ABBAs "Mamma Mia". Jag tror inte att någon av er blev förvånad att familjen har den filmen. ABBA är inte bara LITE kända här borta (och resten av världen). Jag älskar i alla fall den filmen! Det är verkligen en feel good-film jag känner mig så inspirerad efter att ha tittat på den. Jag älskar den överdrivna entusiasmen och det teatraliska skådespeleriet. Sång och dans hela tiden! Man kan inte låta bli att
ryckas med och man blir bara så glad!
Jag ska bli skådespelare! Bara sådär på tal om att inspireras...


Ikväll ska vi någonstans och titta på fyrverkerier, det är Bonfire Night som det kallas. Här i Engand är den 5 november (som var igår) en viktig dag. Man firar minnet av Guy Fawkes som den 5 november 1605 försökte spränga parlamentet p.g.a. något med nedtryckta katoliker. Men han blev stoppad och det slutade med att han hoppade ut genom ett fönster och bröt nacken. Många engelsmän känner inte till historien riktigt utan ser det mer som ett tillfälle att festa och titta på fyrverkerier. Så det är vad jag ska göra med familjen ikväll, inget festande men titta på fyrverkerier! :) Remember remember the 5th of November

Nu är det dags för mig att hämta Harry.

Trevlig helg på er allesammans!

Puss &kram


Mardröm och tomrum

Usch i natt sov jag inget vidare! Jag var fast i en mardröm hela natten kändes det som och jag vaknade vid tre-tiden, kunde inte somna om direkt! Som ni vet är det väldigt svårt att förklara drömmar eftersom de är så overkliga och när man berättar om en mardröm så låter det ganska töntigt och väldigt o-läskigt. Men nu när vi alla är medvetna och överens om detta faktum så gör jag ett försök.

Huvud temat var bubblor! Allt var väldigt intensivt och stressigt. Jag var i en bubbla och en massa andra människor också, i egna små bubblor alltså. Min uppgift var typ att lägga olika bubblor i en viss ordning, som en kod och när jag gjorde det så kom jag till olika platser och tidpunkter. Men jag kom aldrig till rätt ställe utan fick göra om hela tiden! Jag var jätte stressad och orolig när jag aldrig kom rätt och så de där nedranns bubblorna överallt!!

Fy, det var så himla jobbigt!

Med risk för att göra detta inlägg en aning mörkt och nedstämt måste jag även säga att jag saknar min klass och gymnasietiden grymt mycket! Inte fören NU har det bubblat (notera bubblat - där har vi de ondskefulla bubblorna igen) upp till ytan och börjat karva ett hål av tomrum i mig! Inte trodde jag att jag skulle längta tillbaka till skolan så här. Jag hamnade i den bästa klassen och fick de bästa lärarna.
Jag saknar att komma till skolan på morgnarna och mötas av en massa glada klasskamrater...eller ja...trötta, kanske lite leende i alla fall :P Men det var ändå trevligt. Vi satt där i glasburarna och pratade innan morgonens första lektion.
Jag saknar till och med fysiklektionerna! Jannes ordvitsar, känna svettdropparna i handflatorna när man sitter och våndas med någon himla vågrörelse- eller energiformel-uppgift framför näsan.
Jag saknar luncherna, den goda maten, nya kocken är väldigt bra! Och det var så mysigt att sitta där och prata, studera den stackars oliven mitt på matsalsgovlet! =D (den historien tar vi en annan gång)
Jag saknar idrotten på tunavallen och i sporthallen. Mats djävulska fyspass som får en att känna sig som en stelopererad struts efteråt.
Jag saknar de flummiga dagarna! Under en flummdag var allting roligt! Jag, Anna och Veronica var odödliga under dessa dagar! De andra tittade lite konstigt och tänkte förmodligen; "Okej...gymnasieelever eller...?!" eller något i den stilen, men vem bryr sig? Vi hade väldigt roligt i alla fall! =D
Jag saknar vårdagarna när alla satt i Rinmansparken och njöt av solen som äntligen vågat sig fram igen.
Jag saknar att gå i korridorerna med mina vänner. Att gå från skåpen mot svenskan med böckerna i famnen. 
Jag saknar morgnarna innan ett aulaprov då vi alltid gick till cafeterian för att köpa en macka och frukt, som jag aldrig åt under provet, men det hörde till.. :)
Ja, det jag saknar mest är gemenskapen men även allt runtomkring. Det som varit min vardag i 12 år är nu endast ett minne blott. Det 3 sista åren har varit de bästa åren hittills! Hur kan det bara ta slut så abrupt?! Det är en väldigt konstig känsla. Det känns som att jag vill skratta och gråta på samma gång. Jag kan inte beskriva hur det känns. Tomt men jag är samtidigt fylld av underbara minnen.

Tack till alla som gjorde min gymnasietid till de bästa åren i mitt liv! Älskar er allihopa!
Peace Love and Understanding!

Cykeltur genom Vilsta

Nej det är lite långtråkigt här tycker jag så jag tänkte skriva om när jag och Mirjam cyklade hem tillsammans genom Vilsta. Jag skrattar fortfarande för mig själv när jag tänker på det. De flesta har nog hört den historien redan men jag vill ha det nerskrivet så att jag kan läsa det, ni vet såna där gråa tråkiga dagar. Så här kommer det:

Allt började med att jag lyssnade på morfar när han berättade om olika minnen från när han var ung. Det är alltid lika kul att höra föräldrar och mor-/farföräldrar berätta om tiden innan jag gick omkring här på jorden. Några idéer slog iaf rot i mitt huvud när morfar berättat om allt möjligt smått och gott...

Det var en härlig vårkväll i maj och Mirjam & jag var på väg hem efter en arbetsam dag i radhuset i Skogstorp. Vi cyklade genom Vilsta där gräsplanen var ockuperad av familjer och ungdomar som grillade och hade det trevligt. En familj satt inte så långt ifrån grusvägen där vi kom cyklandes. "Mirjam titta till vänster" sa jag och hon vred på huvudet så att ansiktet var riktat mot familjen. Då ropade jag hej och tittade åt höger :) Efter det kändes det som att Mirjam ökade tempot lite grand för jag hamnade en bit bakom. Dessutom genom att döma efter hennes ansiktsuttryck verkade hon lite upprörd :P Lite längre fram, strax efter golfbanorna såg jag en man som var ute på en joggingtur. Mirjam muttrade lite och såg till att vara en liten bit framför mig. Jag fick syn på en liten glänta utefter vägkanten så jag saktade ner, svängde in vid gläntan och ropade "HAAALLÅÅÅÅååÅÅÅåååÅ!!" rätt så högt. Det var inte ett vanligt rop, utan mer som ett ylande eller ett rop taget från en tecknad film. Det var alltså endast Mirjam och joggaren på vägen! =D Jag lågt vikt över styret av skratt och försökte komma ikapp Mirjam som vid denna tidpunkt hade fått upp en väldans fart! xD Jag lovar, det var nästan så att jag trillade av cykeln så mycket skrattade jag!! Det var så hysteriskt kul!! =D Och ännu roligare blev det när jag äntligen lyckades komma ikapp Mirjam! Hon berättade hur jogging-mannen hade stirrat på henne när hon cyklade förbi! Hahahaha vad konstigt att han stirrade...! xD Jag älskar när det nästan krampar i magen för att man skrattar så mycket!

Det var en minnesvärd cykeltur! Jag vet att det var lite taskigt, på ett sätt, men asså mannen kommer ju inte ihåg det där nu och han vet inte vem Mirjam är så hon behöver ju inte skämmas. Hon ska vara glad att jag skapade ett roligt minne vi kan skratta åt lite nu och då, berätta för våra barn osv. :) Mirjam - jag skulle faktiskt vilja att du skrev om något som du tycker är väldigt roligt, som jag kanske inte håller med om helt och hållet :)

Vi har det så roligt tillsammans eller hur du Mirjis? =D
Ett skratt förlänger livet!

Komplicerat!

Igår gick jag till ett gym igår för att träna och fixa medlemskap. För någon vecka sen var jag där och fick några papper och broschyrer om priser och sånt och nu kände jag att jag ville ta tag i det. Jag drog på mig träningskläderna och såg fram emot ett härligt body pump-pass då jag klev utanför dörren och påbörjade min 35 minuter långa promenad. Det var svinkallt och regnigt men jag tänkte att det var skönt med en promenad som uppvärmning. Väl framme gick jag till receptionen och frågade om jag kunde få bli medlem. Tanten som satt bakom disken ringde till någon och bad honom komma till receptionen. Hon kunde inte svara på några av mina frågor, precis som förra gången jag var där (hon satt där då med). Vad tusan sitter hon där för då?! Jag undrade bl.a. om man måste betala något för att få bli medlem, utöver månadskostnaden alltså. Men nej, hon kunde inte svara. Jaja hur som helst kom det en kille som kunde hjälpa mig. Till min stora glädje var det samma kille som visade mig runt när jag var där sist... Nej det är inte någon super-snygging eller nåt, jag var ironisk! Han har en, för mig, otroligt svår obegriplig dialekt!!! Jag kan verkligen inte fatta vad han säger!! Han gav mig ett papper jag skulle fylla i, personuppgifter och adress. När det var ifyllt fick jag ett annat papper där jag skulle fylla i namnet på min bank och kontonummer. "Ehm...but I don't have an english bank account" och när jag sagt det så körde det visst ihop sig! Man måste tydligen ha ett engelskt bankkonto så att de kan dra pengar automatiskt varje månad! AAAAAHHHRRRGGGGG!!!! Varför ska det vara så jäklarns komplicerat hela tiden?! Kan jag inte bara betala kontant varje månad? Det var bara att stoppa ner papperna i väskan och plaska hem i regnet! Inget body pump-pass för mig igår alltså! Julia sa att jag kunde skriva upp hennes konto så betalar jag henne varje månad, det var ju väldigt snällt! Men det kanske är lika bra att fixa ett eget konto.

Nytt ämne.
Nu har det gått 8 veckor sedan jag anlände till denna folktäta ö, Storbritannien är ju faktiskt en ö. Som foster ser jag nu ut såhär:
Ingen rosenknopp precis...men vänta ni bara.

Människan är ju ett däggdjur och jag har funderat på det. Vad kallas de som inte är däggdjur? De borde kallas äggdjur! Det är ju som himla logiskt!! De lägger ägg - äggdjur! Snillen spekulerar :)

Nu har jag en hög med skjortor jag måste stryka!
Hade bra!

Dagens uppgift: Le mot en främling

Frankrike

Nu är vi hemma från vår tripp till Frankrike. Det var riktigt mysigt där borta, ute på landet. Deras hus är jätte fint! Inuti är det nyrenoverat men ytterväggarna i alla rum är av sten så det känns samtidigt lite gammaldags och på övervåningen har de stora tak stockar. I den stora trädgården har de en swimming pool! Trots att vi hade sommarväder var det en gnutta kallt i vattnet; 16 grader så ingen kände för att ta ett dopp. Men jag hoppade i! =D Fy vad kallt det var! Jag var inte i speciellt länge... Men jag älskar den uppfriskande känslan efteråt. Man känner sig så pigg och frisk. I torsdags ville Jessie och Harry att jag skulle hoppa i igen! "Snälla kan du inte bada med oss?!" så det var bara att hoppa i en gång till :)

Under de 4 dagarna vi var där, besökte vi St Emilion, Bordeaux och Sarlat. Alla tre jätte mysiga platser med gamla byggnader, fin arkitektur, smala kullerstensgator och stenhus. Och vi hade som sagt tur med vädret också. På tisdagen när vi åkte in till Bordeaux var det rena sommar värmen!

Jag hade en trevlig vistelse, det enda negativa var att syskonkärleken blommade för fullt! Vi tillbringade ca.2-4 timmar i bilen varje dag och ungefär 3.7 timmar av den tiden grälade barnen med varandra! :O En av dagarna satt tjejerna och sjöng tillsammans och alla verkade lugna och glada. Skönt att de har kul tillsammans då kanske jag slipper skavsår i öronen idag! tänkte jag lite avslappnat och förnöjt. Bara någon minut senare kom första blixtnedslaget som sedan höll i sig resten av resan! Det är som en storm som aldrig verkar ta slut. När man börjar ana solljuset tränga fram mellan de mörka molnen och regnet avtar blir man plötsligt överraskad av världens orkan! (Fin metaforisk beskrivning där :P ) Och det är inte det att de bara trätte på varandra, nej de skrek med en frekvens och ljudstyrka som fick en att oroa sig för om hjärnan skulle explodera vilken sekund som helst! Föräldrarna sa ifrån flera gånger men det fanns alltid något att tjafsa om... Förutom det var det väldigt trevligt :) En morgon gick jag upp för att fotografera i soluppgången. Fina bilder blev det.

Maskros i morgonljuset. Fler bilder finns på  www.bilddagboken.se michis-j

Denna helg är det Halloween och igår fick jag den stora äran att fixa pumpan. Jessie och jag hjälptes åt att karva ur allt jokselimoks och sen fick jag skära ut ögon, näsa, mun :) Det var väldigt roligt, jag har aldrig gjort det förut. Resultatet blev rätt så lyckat får jag lov att säga.


Här hemma i England är det ingen sommarvärme direkt. Det har blåst som tusan idag. Jag tog en promenad i parken idag med barnens farfar efter "roast dinner" som föreföll vid lunchtid idag istället för på kvällen. Han sa att han skulle hem och gå ut med hunden och frågade om jag ville göra honom sällskap så det gjorde jag. Det var faktiskt skönt att gå ute i blåsten, lite samma känsla som att hoppa i kallt vatten; väldigt uppfriskande.

Nu ska jag ta en dusch och sedan försöka komma i säng hyfsat tidigt idag. Jag tror att jag har sovit lite dåligt på senaste tiden. Började blöda näsblod igår för första gången på länge. Det kan delvis ha berott på att jag stod på huvudet men inte enbart därför.

Ha det bra i höstmörkret och dagens uppgift: Skriv ner 5 bra saker om dig själv.


RSS 2.0