Helgen med mormor och Maud

Ni vet att mormor och Maud kom hit i fredags och att de åkte i tisdags, men så mycket mer har jag inte berättat. Så vi tar en liten summering.

I fredags bjöd jag på köttbullar, potatisklyftor och brunsås. Och mormor hade tagit med lingonsylt :) Hon hade även tagit med Arbogas leverpastej, smörgåsgurka, Goudaost och Marabouchoklad! :D
När jag sedan slutade "jobbet" tog vi en promenad i kvällssolen. Både mormor och Maud var helt tokiga i alla Magnolieträd, hyacinter, järnekar och allt vad det var. När vi var klara med växtskådningen föjlde jag med dem till deras hotellrum. Vi satt och pratade och så fick jag massage :)

Efter frukosten (leverpastejsmacka med smörgåsgurka) gick jag till hotellet där jag blev överfallen! Fast det var bara mormor som var glad att se mig...hahahha. Vi åkte in till stan och shoppade hela dagen. Vid ett tillfälle när vi var inne i en liten affär kom mormor springandes mot mig: "Michelle, hon pratar med mig i kassan! Kom och hjälp!". Så jag fick gå och översätta vad kassörskan sa.
Vi hade det jättetrevligt och underbart väder hade vi! Lunchen åt vi på en italiensk resturand tror jag.
Inne på Marks and Spencer hittade vi en massa fina hattar. Och jag hittade min bröllopshatt... :) Det är samma som den jag har på mig på bilden, fast vit. Hahaha fast jag köpte den inte.

Vi körde järnet tror jag för när vi kom hem igen var vi helt slut, alla tre.

På söndagen åkte vi till stan igen och vi börjad med att besöka en kyrka. Sedan gick vi till en mysig park och tittade på blommor igen. Mirjam, du som tycker att jag är ett blom-freak skulle ha varit med i helgen.
Vi blev inte så långvariga i stan dels för att vi var lite trötta och dels för att vi skulle på middag hos familjen på kvällen. Mormor och Maud var inbjudna till Roast dinnern, som jag berättar om mer sen. Det får ni inte missa!

Nu måste jag fixa lite här i hemmet. Inatt kommer Julia och Graham hem från Marocko. Det har gått väldigt bra, barnen har varit så duktiga!
Hej sålänge


Fullrulle

Ja det har varit lite fullt upp så jag har inte hunnit updatera... Men mormor och Maud tog bussen till Stansted idag så imorn tar de flyget hem till Sverige igen. De bara lämnade mig här alldeles ensam! Hahaha. Och tro det eller ej, men nu blåste det sand igen! Rakt i mormors ögon. Precis som det gjorde på mamma när hon och Phillip åkte hem. Ja det är ju märkligt...

Nu ska jag bara säga GRATTIS till pappa som fyllde 50 år igår! (Jag ringde faktiskt igår och grattade, så att ni inte tror att jag missade det.. :P ) Och grattis till farmor också som fyllde i söndags! Grattis grattis på er.

Nu är det läggdags för mig! Jag är helt ensam med barnen denna vecka för att föräldrarna är i Marocko och kommer hem på torsdag runt midnatt. Hittils har det gått bra, de är så snälla. Men jag ska kanske inte säga för mycket nu...hehe
God natt!

De kom till slut!

Nu är mormor och Maud i Nottingham! Jag trodde att jag skulle få sitta själv i helgen och rulla tummarna, men askmolnet lugnade ner sig och planen lyfte igen. Vilken tur, det var på håret att de kunde komma!

Det har varit mycket på schemat idag. Jag började dagen med gymmet och ett spinning-pass, där vi idag motiverades av ABBA-låtar! Sedan var det ganska lugnt hela förmiddagen. Jag fixade te åt de två trädgårdarbetarna som påtade i trädgården. Den äldre av de två gubbarna är så läskig!! De var här i höstas också och då var det nästan lite obehagligt att vara ensam hemma... Han har tunnt grått hår som står rakt ut och så börjar han alltid småprata när jag kommer ut med te:t. När han pratar stirrar han alltid på mig med en sån där borrande blick utan att blinka! Jag fattar inte hur han kan hålla ögonen öppna så länge! Uuuuh! När jag gick in låste jag dörren och gömde mig uppe på rummet.. Hahahaha, nej då så farligt var det inte. Fast när han kom förbi igårkväll och Harry påpekade efteråt att "gubben var lite läskig" så kunde jag inte neka...

Hursomhelst. På eftermiddagen blev det lite städning, hämta Harry i skolan, köttbullsrullning, hämta mormor & Maud och pepparkaksbak. Pepparkakorna jag bakade för någon månad sen blev en riktig succé och barnen ville så gärna att jag skulle göra dem igen (de äter pepparkakor året om här i England). Köttbullarna blev också godkända. Jag bjöd även mormor och Maud på middag när de kom och de hade med sig lingonsylten :D

Vi har tagit en liten promenad nu på kvällen, det var helt underbart väder idag! Jag gick i bara t-shirt. Sen gick vi till deras hotellrum och tog oss varsin stänkare! Hahahha! Nej men de drack lite vin och jag fick massage.

Imorgon ska jag äta en leverpastejmacka med smörgåsgurka som mormor har tagit med till lilla mig :)

God natt på er. Nu måste jag sova om jag ska orka upp imorgon!

Nytt liv, gammalt liv, samma liv

Imorgon har jag varit här i exakt 32 veckor, alltså ca. 8 månader. Jag kan inte fatta att jag har varit här så länge! Det känns lite konstigt att jag ska lämna familjen och mitt Englands-liv. Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem till mitt gamla liv igen, träffa min familj, mina vänner och katterna :D Fast egentligen. Gamla liv? Det är ju fortfarande mitt liv vi pratar om här. Men på nåt sätt är det som att detta liv i England har ett eget fack. Det känns liksom som att det inte smälter ihop med allt det andra.

Okej, onödigt svammel...!!

För att ta upp tråden igen; Jag kommer alltså inom kort sätta mig på planet (båten, tåget??) som tar mig hem till allt det välbekanta, på gott och ont kanske... ;)
Jag kommer:
*vakna av att Sigge smaskar på mitt hår eller välter ner blomkrukor
*mötas av mamma nere i köket som prompt ska få ut oss på altanen och äta frukost, trots regnet
*vara tvungen att väcka Phillip för att klockan har blivit alldeles för mycket
*slita sönder strumporna på spiken i trappan hemma hos pappa (den är lurig!)
*höra honom (pappa) slå huvudet i hörnskåpet och muttra något
*se Minna springa över gräsmattan, jagad av en geting
*cykla med Mirjam och ropa HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅ medan jag gömmer mig bakom en sten och fnissar hysteriskt
*äta svensk husmanskost och marabouchoklad

Jag skulle kunna göra listan väldigt lång och skriva om er alla, men jag stannar där. Ni förstår vad jag menar, eller som vi skulle säga det här i England: You get the picture!

Jag saknar er alla! Vi ses snart!


Vad gör vi nu då?

Ja vad gör vi nu? Idag är det måndag och på torsdag ska mormor och Maud ta FLYGET hit till England. Så var det tänkt i alla fall. Men som ni vet så är all flygtrafik inställd p.g.a. den lilla vulkanen...!! I nuläget har vissa flyg i Sverige startat men inga i England. De tror att de kan börja i kväll vid 19-tiden. Jag vågar dock inte hoppas på någonting eftersom det ändras hela tiden! Vi får bara hålla tummarna, vänta och se vad som händer. Jag hoppas att det hinner lösa sig tills jag ska hem i början på juni! Annars blir det båt eller tåg.. Hem kommer jag alltid på nåt sätt, så lätt blir ni inte av med mig!

Men men, nog om detta. Igår behövde vi inte upp i luften och irra... Det var soligt så vi tog en cykeltur i det vackra vårvädret istället (jag, Jess, Harry och föräldrarna). Georgie var inte hemma så jag fick låna hennes cykel. Förutom att cykeln var 3 storlekar för liten var det en skön cykeltur. 10 miles = 16km cyklade vi. Härligt! Idag däremot är det mulet och kallt. Men jag tar nog en promenad ändå så att jag får andas lite friskluft.

Så här ser det ut på våran våriga gata

Vad har ni för er? Är det vår där ni är?



Surprise

Här får ni en liten fredagsöverraskning :)



Högskolevalet

Igår, 15 april, var det sista chansen att söka till högskolan inför hösten och det har jag gjort. Ångesten har vuxit sedan webbanmälan öppnades i mars. Jag vet ju inte ens vad jag vill bli! Hur ska jag då kunna välja vad jag ska utbilda mig till? Jag har alltid velat jobba med djur och har funderat på veterinärassistent eller nåt liknande. Eftersom mitt intresse för djur har varit med mig hela livet så försökte jag hitta en utbildning i det spåret. Det finns ett fåtal högskoleutbildningar inom djurvård så det är ju jättebra, kan man tro...!! Nu är det så att för att komma in på någon av dessa utbildningar så måste man ha MINST 19.0 p. (av 20.0)!! Vilket jag inte riktigt har. Men jag har sökt lite olika utbildningar så nu får vi se om jag kommer in någonstans. Annars föreslog Harry att jag kunde jobba som au pair...så slipper jag detta jobbiga val!

Man får söka 20 olika program/kurser som mest så jag fyllde hela listan!

Min slutgiltiga anmälan innehöll ansökningar till följande program:
Sjukgymnast kommer med största sannolikhet inte in eftersom det krävs MINST 18.6 p.
Sjuksköterska
Röntgensjuksköterska
Socionom
Dietist
Idrottslärare
Tandhygienist

Spa-programmet (vet inte riktigt vad det är men det lät kul...)

Sedan valde jag några fristående kurser:
Psykologi
Improvisation
Företagsekonomi

Jag har sökt i flera olika städer, bl.a. Göteborg, Lund, Linköping, Vimmerby, Uppsala, Västerås, Jönköping och några till.

Har ni sökt till högskolan? Någon som redan pluggar/jobbar och är nöjd med sitt val?


Elin i Nottingham

Nu är det väl dags för en uppdatering igen. Jag har inte riktigt haft tid (eller nåt...) till att blogga.
Direkt när jag kommit hem från Frankrike så kom Elin hit till Nottingham. Hon stannade över helgen vilket var väldigt trevligt! Vi fotade, åkte på äventyr och gjorde en...höhö...dokumentär. Vi fick många konstiga och fundersamma blickar av familjen under helgen. Bl.a. när vi gick ut ganska sent på lördagskvällen och satte oss på jättestudsmattan inlindade i varsin filt. Hela lördagen var jätte solig och varm och det var en fin vårkväll så varför inte?! Men det var tydligen extremt konstigt fick jag höra av Harry sen. Han sa; "Why did you go out last night to the trampoline? My mum thinks that you are a bit crazy". Jaha! Tack för den! De får skylla sig själva om de inte uppskattar sprudlande livsnjutar-människor! Haha!

Jag hade väldigt kul i alla fall! Hoppas att vi hinner med en helg i maj också! Eller hur du Elin :D

På söndagen hade vi en liten fotosession i Wollaton Park :)



Tack för en härlig helg Elin :D


Piff&Puff, Helan&Halvan, Michis&Mirjis!

Herregud vad en veckar går fort! I torsdags, 1:a april, tog jag tåget till Mirjam i Tours och svisch sa det bara så satt jag på tåget hem igen! Men vi hade en supertrevlig vecka, full rulle varje dag!

Okej, en sammanfattning av veckan (jag ska försöka fatta mig kort..):

Vi
* var på fest och kom hem 04:30 fredag
* hade picknick i en park lördag
* besökte ett slott (Chateau du Blois) och gick på bio - Alice i Underlandet söndag
* vandrade(!!!) till ett zoo måndag
* gick i staden och åt sushi! tisdag

Festen började hemma hos Pelock (låter som guldlock) och sedan tog vi oss till en klubb där vi dansade hela natten! Väldigt roligt :)

På lördagen gick vi upp för att äta frukost innan de stängde i köket, men sen somnade vi om och gick upp runt 12:30. Pigga och glada köpte vi med oss lite matsäck och hade picknick i en liten park.

På söndagen hade vi tänkt åka till Chateau du Chambour, ett slott, men när vi hoppade av tåget i Blois så hade vi precis missat sista bussen dit! Istället besökte vi Chateau du Blois, vilket blev väldigt lyckat. Senare på kvällen såg vi Alice i Underlandet på bion där Mirjam jobbar :) Filmen var annorlunda, men jag gillade den!

Vi hade pratat om att åka till ett zoo, så efter några timmars slöande på måndagsförmiddagen tog vi oss i kragen och gick till turistinformationen. Kvinnan som satt där sa att vi kunde ta tåget till nån stad och därifrån ta en taxi de sista 2 kilometrarna till zoo:t. "Men hallå 2km går ju vi på en 20minuter!" sa jag och Mirjam till varandra. Men när vi hoppade av tåget fick vi veta att det skulle ta ca. en timme att gå till djurparken!! Ååh vilken glad överraskning...INTE! Dessutom var det en "röd dag" så stan var öde och vi såg inte till någon taxi. Och det var så korkat att det inte gick några bussar till själva zoo:t! Det var bara för oss att knata på. 65-70minuter tog det! Lyckligtvis var det ett väldigt fint zoo så det var värt det. Vandringen hem var hemsk och hysteriskt rolig på samma gång! Jag var flumm och både jag och Mirjam hade jätteont i fötterna. Vi var dessutom tvungna att gå i raketfart p.g.a. missbedömning av tågtiden hem...! Men men, det var ett äventyr som jag inte ångrar! ;)

Tisdagen var sista heldagen vi hade kvar och då gick vi på shoppingrunda i lilla Tours. Väldigt mysig stad! Solen var framme och det var rena sommarvärmen ute! Underbart!! :D På kvällen åt vi sushi. Jag har velat testa jätte länge och Mirjam sa att det var det godaste som finns så vi körde på det. Jag är inte lika entusiastisk till sushi som Mirjam. Det var okej men efter ett tag ville jag nästan kräkas... Dels p.g.a. att det var så stora tuggor (det är färdigrullade bitar och vi fick bara pinnar att äta med) dels för att det var något som smakade surt (jag tror att det var sjögräset..). Men sedan fick vi grillspett och de var goda. Nu har jag testat i alla fall.
Senare på kvällen spelade vi in en liten påskhälsning :)


Det var allt för denna gången. Bilder kommer senare.

Tack Mirjis min allra bästa vän för en fantastiskt rolig, knasig, galen vecka!! :D

RSS 2.0