Kycklinglasagne

Igår fick jag äntligen klartecken från Julia att jag kan åka till Frankrike 1 april-7 april för att hälsa på Mirjam! Så nu är det alltså fritt fram att boka tågbiljetterna. Japp, det stämmer, jag ska åka tåg från England till Frankrike. Det kommer ta ca.5 timmar från London till Tours. Kanske låter lite mycket, men om jag skulle flyga så är det en massa väntetider där med, plus att jag skulle bli tvungen att ta tåg från Nottingham till London, från Paris till Tours! Det skulle bli ganska dyrt... Dessutom verkar det inte gå några flyg den helgen så det var väl ganska avgörande...hahaha! Snart så Mirjam! En månad kvar :D

Jag lagade kycklinglasagne igår. Det var jätte lätt och riktigt gott! Runt middagsbordet var det inga jätteprotester, men jag kan väl inte säga att barnen åt med glädje och entusiasm... Men ja ja, petitesser...! Georgie tyckte dock om det. Graham åt det som fanns kvar när han kom hem från gymmet; "It was not just good, it was fantastic!"

Om ni vill testa att göra den själva, det tycker jag att ni ska, så kommer receptet här:
(Orginalreceptet är från www.recept.nu)

Du behöver:
3-4 kycklingfiléer
1 st paprika i valfri färg, hackad
200 g champinjoner, skivade
2 st gula lökar, hackade
2 st vitlöksklyftor, pressade
100 g färsk spenat, hackad
Smör
2.5 dl crème fraiche
2 msk kycklingfond
Timjan
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
10 st färska lasagneplattor 
2 dl riven lagrad ost

Bechamelsås
3 msk vetemjöl
50g smör
0.5 tsk socker
3 dl mjölk
2 dl grädde
salt
peppar

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader
2. Hacka och stek kycklingen (tills den är nästan genomstekt)
3. Tillsätt sedan lök, vitlök, paprika, champinjoner, spenat. Stek i några snabba minuter
4. Tillsätt créme fraiche och kycklingfond, krydda glatt med timjan, salt och peppar efter smak. Rör om.
5. Gör berchamelsåsen och börja sedan bygga lasagnen med kycklingröra, lasagneplattor och berchamelsås. På det översta lagret plattor häller du lite sås och strör över den rivna osten.
6. In i ugnen i ca.20-30min beroende på vilka lasagneplattor du använder (det brukar stå på förpackningen hur länge de bör tillagas)

Klart! Nu är det bara att smaka och njuta.
Lycka till!


Vänner

Man kan aldrig få för många vänner. De är det bästa vi har. Bästa vänner, avlägsna vänner, nära vänner, alldagliga vänner, gamla vänner, nyfunna vänner, barndomsvänner och TV-serien vänner (FRIENDS)...! Det här är inget sentimentalt och djupt inlägg om vänner, kärlek och gemenskap. Det är ett platt materiellt inlägg om min lycka över att ha hittat en samlingsbox med alla 10 säsonger av FRIENDS. Jag hittade den på hmv för £40 (ca.400-500 kr). Till en början tvekade jag, fast jag ville ha den. Sen köpte jag den och tvekade lite till. Men nu har jag öppnat och börjat med första säsongen!

Men på tal om vänner så har jag faktiskt en nyfunnen vän här i Nottingham. Jag och Viktoria, som jag fikade med för ett tag sen, har haft ganska mycket kontakt. Hon är väldigt trevlig och jag trivs i hennes sällskap
I torsgads var vi på bio och såg Valentine's day. Den var bra!

Nu ska jag dra ett täcke över mig och fortsätta titta på FRIENDS!


Perfekt fotostund

Med mp3:n i öronen, iklädd varma kläder och min bästa vän (kameran) i handen tog jag mig faktiskt till parken igår. Jag hade perfekt timing! Precis lagom till solnedgången när ljuset är som vackrast! Det var verkligen härligt. Allt gick så bra. Jag kom in i ett flöde och kände mig så inspirerad. Jag älskar att gå för mig själv i min egen lilla värld, fundera, lyssna på musik och fotografera. Nästan som meditation. 
 


Så fint runt sjön!







Som en snöstorm från klar himmel

Jag var lite trött idag eftersom jag var uppe och skypade med Mirjam igår. Snooze-knappen har tryckts ner ett antal gånger. När jag väl bestämde mig för att stiga upp drog jag förväntansfullt upp de stängda gardinerna. Igår var det så himla skönt väder, soligt och varmt. Jag hoppades på något liknande så att jag skulle kunna gå till parken och fota. Men nehe då! Det jag får se är att hela trädgården är täckt av snö! Herregud vilken oväntad syn. Det hade jag verkligen inte förväntat mig. Inga tecken på snö sågs till igår så ingen kunde ana något ont. Och nu är det minst en decimeter snö. Beror detta på den globala uppvärmningen oh allt det där, eller är det en naturlig fas vi går igenom? Man undrar ju... Inte är det normalt i alla fall!

Nej det här duger inte. Nu ska jag pallra mig ut till parken i alla fall, solen lyser nu.
Vad har ni för er denna söndag?

Hoppsan hejsan, nu blev det ändrade planer. Om en halvtimme ska jag träffa Georgies kompis nya au pair. De bor bara 5min bort. Vi pratades vid i telefonen för en liten stund sen och bestämde för att träffas idag. Jag vet inte vad hon heter, det var nåt väldigt komplicerat franskt namn. Hon är alltså fransk och kan väldigt lite engelska. Under vårt samtal hörde jag hur Georgies kompis satt och sa vad au pairtjejen skulle säga! Haha, men det ska nog gå bra det här...



Sena nätter med Mirjam

Just nu är klockan 01:10 här i Nottingham. Jag sitter på min säng med datorn framför mig och pratar med Mirjam! Vi har skype igång samtidigt som vi chattar på msn. Vid denna tidpunkt har vi pratat i 2 timmar och 43 minuter :D Jess fyller 12år idag så hon har en massa kompisar här (8st)på en "sleep over", därför kan jag passa på att  skypa med Mirjam.
   
Ja Mirjam vilka minnen! *Sniff sniff* "Det luktar tant här"
"Här har Tindra kräkts! Här. HÄR! MJAAAAOOO! Så låter Sigge när han ska kräkas"

Vad roligt man kan ha utan att göra något speciellt. Nu när vi avslutat samtalet (efter 2 timmar 57 minuter och 14 sekunder) för att Mirjam ville sova, har vi nog inte fått ett enda vettigt ord sagt! Men roligt hade vi :D Nu ska jag också försöka sova. Problemet är att tjejerna är i lekrummet som är precis under mitt rum... Men just nu är jag så trött att jag förmodligen däckar om en liten stund. Så löste det sig.

01:54 läggdags :)

På besök i Crowland

Nu är det dags för en liten uppdate igen. Jag ligger lite efter här.

Förra helgen åkte jag till Elin för att fira hennes 20-års dag! Vi hade det riktigt kul, när jag väl var framme vill säga...! För att göra en lååång historia kort; mitt tåg var en aning försenat så det kom vid 19:45, jag åkte FÖRBI Peterborough och hamnade i något jäkla Ely, fick vänta där i en timme och ta tåget tillbaka till Peterborough! Så jag var hos Elin i Crowland runt 22:30 efter en lång tågresa och en ganska dyr taxifärd. Hahaha inget gick särskillt bra den kvällen. Det första som hände när jag klev in i Elins rum var att en galge gick sönder då jag skulle hänga upp min jacka! Men sen gick det bättre, tackochlov.
 
På lördagen tog vi bussen in till Peterborough för att shoppa och fotografera lite. Vi missade nästan bussen hem... Eftersom Elin fyllde 20år på måndagen (15 feb) så bestämde vi oss för att fira på lördagen med en utekväll i Peterborough. Vi hade planerat att köpa hem lite kinamat som vi skulle äta till melodifestivalen och sen göra oss i ordning i lugn och ro. Jag tror att vi ringde till kinaresturangen 28 tusen gånger utan att få svar. Det visade sig sen att de hade haft stängt hela dagen!! Då blev det curry-hämtmat istället. Den ena rätten var så fruktansvärt stark att det inte ens var gott. Det värkte i bröstet när man åt. Hursomhelst. Vi slängde i oss maten och sen var det smink-maraton! Elin skulle sminka mig och det var ett riktigt race. Men vi fixade det och hann med sista bussen in till Peterborough. Väl ute hade vi det riktigt kul! Vi var på ett ställe som heter Edwards. Vilka dance moves hörru Elin! :D Vi tog även varsin drink. För Elin blev det en Cosmopolitan ocj jag tog en Sex on the beach, som var riktigt god måste jag säga.
Vi var hemma runt 03:30 tror jag.. En lyckad kväll blev det!
   
Justja, när vi var inne i stan var jag tvungen att köpa nya strupmbyxor. Tror ni inte att jag lyckas köpa GRAVID-STRUMPBYXOR?! Märkte det när jag var redo att ta på mig dem. Typiskt!

Som ni säkert förstår var vi ganska slöa på söndagen. Men vi tog en promenad till en abbey (typ en kyrka..) och fotograferade lite.
   
Senare på kvällen fick vi en plötslig lust att klä ut oss och dansa som tokar! Hahaha det var väldigt roligt :D
 
På måndagsmorgonen väckte jag Elin och gav henne min födelsedagspresent. Ett handmålat martiniglas som det stod Birthday Girl på. Och i glaset låg det salmiakbalkar!

Tack Elin för en rolig helg! :D


Glad alla hjärtans dag!

Idag vill jag bara önska alla en underbar mysig, fin, kärleksfull, och glad alla hjärtans dag!

Can't buy me love

Pussar och kramar


Gymmet eller inte gymmet...

...det är frågan! Ja, just nu sitter jag och funderar på om jag ska ta mig bort till gymmet eller inte. Jag kan vänta till kl.12 och gå på pilatesen som vanligt, men jag känner att jag vill göra något mer ansträngande. En ordentlig workout liksom. Eftersom jag var förkyld förra veckan blev det ingen träning. Plus att jag ska till Elin i helgen (YEY!! :D ) = god mat och choklad och ingen träning. Så nu måste jag jobba ikapp lite :P Det känns bara så himla segt att släpa sig till gymmet för att ställa sig på en crosstrainer och kämpa för sig själv. Och sedan avsluta med lite styrka i de komplicerade maskinerna... Jag kan väl inte påstå att det är riktigt mitt område. Det är tusen gånger lättare med ett tränarlett pass. Då ser man vad man ska göra, alla andra i rummet gör samma sak vilket gör en mer motiverad och man håller ett bra tempo eftersom man inte vill ge upp eller sakaefter. Finns det någon som föredrar ett ensamt gympass framför ett trevligt fitnesspass där man känner gemenskap, värme och laganda? Fast det är klart, man kan ju gå till gymmet med en kompis...men ändå.

Äh, jag gör ett försök. Jag får en lång promenad både dit och hem i alla fall.

Nu ska jag berätta att gårdagen gick utmärkt! Alla tre barnen var väldigt lugna och snälla, inget bråk eller gnäll. Det var inte heller några problem nu under morgonen. Allt har flutit på som ett rinnande vatten. Faktum är att det nästan gick bättre än vanligt. Georgie som är äldst tar mycket ansvar och ser till att de yngre sköter sig. Hon har hjälpt mig väldigt mycket under den tiden jag har varit här.

Nehe, på med träningskläderna nu då. Wish me good luck!


Årets första vårtecken

I förmiddags när jag traskade hem från dagens body pump-pass tittade solen fram. Helt underbart! Men inte nog med det. Plötsligt fick jag se en klunga med snödroppar (blommor alltså). Årets första vårtecken!! WOHOO :D Jag har faktiskt bildbevis. Dock världens sämsta bildkvalité men ändå, ni ser att jag talar sanning i alla fall. Förutsatt att jag inte har tagit en bild från förra året eller kopierat från google eller nåt...men ni litar på mig eller hur?

Ja ni ser det där vita och gröna längst upp i bilden? Det är snödropparna!

I morgon ska jag in till stan och träffa Viktoria. Ska bli trevligt! Allt är förövrigt i sin vanliga ordning förutom att Graham är i Srilanka på jobb denna vecka. På onsdag ska Julia också iväg på jobb någonstans och hon blir kvar där över natten vilket betyder att jag är helt ensam med barnen ons kväll-tors morgon. Men det ska väl gå bra, de sover ju bara på natten så det är inte så mycket jag behöver göra annorlunda.

Nu är det dags för kvällsmat. Lasagne idag så nu blir väl Harry glad...! Hahaha

Sköt om er!
Kram


Svenskt, svenskt i Nottingham

Idag har jag varit fullt sysselsatt hela dagen! Jag började med att ta en te på Starbucks tillsammans med en annan svensk au pair-tjej, Viktoria. Hon kontaktade mig igår via facebook (vi är båda med i en grupp som heter "Au pair in Nottingham 2009/2010"). Det var väldigt trevligt! Sedan ringde Elin och berättade att hon och hennes svenska au pair-kompis Stina hade anlänt till Nottingham. Vi möttes alla fyra på H&M och gick sen gemensamt för att shoppa. Viktoria var tyvärr tvungen att åka hem för att sitta barnvakt efter en stund. Men det var kul så läge det varade :)

Vi hade det väldigt kul hela dagen. Mycket skratt blev det! Bl.a. på KFC (Kentucky Fried Chicken) nere vid toaletterna. När vi tagit oss ner för trapporna möttes vi av en vedervärdig stank! Det fanns bara två toaletter och båda var upptagna. Efter en stund öppnades ena dörren men stängdes på en gång igen! Vadå: "Oj hoppsan jag var nog inte klar än!"...eller vad hände liksom? Elin stod och tokfnissade! Den andra dörren öppnades kort därpå och ut kom en jätte liten tjej på kanske 5år. Hon bara stod där med halvöppen dörr och tittade jätte länge. Tillslut frågade jag om hon visste vart hennes mamma var. Hon tittade storögt på mig och nickade. Hon nickade även när jag frågade vart mamman var. "Have you lost her?", undrade jag och fick ännu en nickning till svar och hennes ögon tårades! Precis när jag tog henne med mig för att leta efter hennes mamma så kom hon. Mamman alltså. Lyckligt slut, det var ju skönt. Elin stod fortfarande och tokfnissade! Det är svårt att förmedla den roliga känslan, men vi hade väldigt kul i alla fall.

Tack så mycket för det trevliga sällskapet!
Nästa helg åker jag till Crowland och hälsar på Elin! :D

Jag har fått sån lust att teckna på senaste tiden. Här är en bild:
 

Lunchträff

Nu är det full fart här i Nottingham! I lördags träffade jag Rosa och har även fått kontakt med några andra au pairer i staden. Igår lunchade jag med Annas kompis Anton som pluggar här på Nottinghams universitet. Världen är ganska liten ibland. Tänk att två av Annas vänner, som inte känner varandra, hamnar på samma plats i världen.
Även detta var en "blind date" (men mamma inte en sån date). Jag hade beskrivit mig själv som mörkhårig med en väldigt gul jacka... Då hittar han mig säkert. Det är lite spännande när man står där och inte riktigt vet vem man väntar på. Jag stod och spanade och fick se en kille komma gåendes mot mig. Han såg ut att leta efter någon han inte kände så jag tänkte att det nog är han. "Är det du som är Anton?..." frågade jag lite tvekande. "Ja, och du är Michelle eller? Då hade vi alltså funnit varandra. Vi tog oss sedan till en resturang som heter Revolution, tror jag, där vi åt pasta. Trots min bristande talang att småprata måste jag säga att det gick förvånansvärt bra, lyckligtvis var Anton mer begåvad på det området. Det enda som var lite jobbigt var själva ätandet. Jag var taktisk och tog pennepasta som är lätt att äta men lyckades ändå få sås i halva ansiktet! Typiskt. Men i det stora hela var det en trevlig lunch.

Jag avslutar med att berätta att det nu är bekräftat att jag får gå en 5 veckors digitalfotokurs. Det var lite osäkert om jag skulle få en plats i gruppen eller inte men nu är det som sagt bekräftat! Jag börjar den 2 mars. Ska bli intressant att se hur det går.

Innan jag tar itu med veckans strykning ska jag läsa min nyinköpta bok Rich Girl, Poor Girl. Den började jätte sorgligt så jag hoppas att det ljusnar lite nu!

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Dubbel-blind date

I lördags var jag och Julia på dubbel-blind date. Det lät kanske lite konstigt men så här ligger det till: Julia har träffat en kvinna på ett Internet-forum för mammor i Nottingham och den kvinnan har också en au pair. De har pratat ett tag och tänkte att det kunde vara trevligt att ses alla fyra så att jag och Rosa, som hon heter, får träffa någon i vår egen ålder. Rosa är spansk så tänk inte på ko-namnet Rooosa! Hur som helst. Vi möttes en bit utanför stan på en pub som heter Fire and Ice och där delade vi upp oss så att jag och Rosa resp. Julia och den andra kvinnan, Maxine, kunde prata i lugn och ro. Så ja, hur ska jag sammanfatta mötet? Jag kan börja med att säga att hon var väldigt spansk! Mycket gester och tydliga ansiktsuttryck. Vi hade inga jätte problem att förstå varandra, hennes engelska vad bara en aning knagglig men inte mycket sämre än min. Hon var definitivt inte rädd att prata i alla fall. Herregud vad munnen gick på henne! Jag satt och skrattade och flikade in lite då och då men hon klarade sig rätt så bra på egen hand. Hahaha! Nej, det var inte så illa som det kanske låter men in vet ju att jag inte är någon mästare på att småprata... Hon frågade mig: "Between you and me, have you seen any gorgeous guys?" Jag sa att "det finns väl en och annan som ser bra ut antar jag..." Rosa: "Yeah, I want to meet 2 maybe 3 gorgeous guys." Okej...ja men vad kul då...eller...ööh ja. Lite speciell får jag väl säga att hon var men hon verkade snäll. Vi bytte msn så att vi kan höras och kanske ses nån dag.

Så var det med det.
Kram på er!
 


RSS 2.0