Älska shopping

Nöjd! Jag var inne i stan idag, helt själv och jag gick inte ens vilse =D
Mitt urval av kläder är minst sagt begränsat! På flyget hit fick jag bara checka in en väska på 15kg (väskan utan kläder väger 5kg!) Som ni förstår kunde jag inte ta med hela min garderob. Det positiva är att jag faktisk är tvungen att shoppa... ;) Synd att klaga.

Väl framme vid det enorma shoppingstället där jag var tvungen att hitta några dugliga plagg, kände jag mig bara så tillfredsställd. Ska jag ta höger? Gå in där? Följa gatan nedåt? Det spelar ingen roll! Oavsett vart jag går kommer jag till någon affär med urläckra kläder, skor, accessoarer eller mysiga caféer! Det tråkiga är att många av butikerna är såna där titta-gärna-men-tänk-inte-ens-tanken-att-köpa-något-butik! Priserna på vissa ställen är så höga att man kan tro att man är i Amsterdam. Hahaha, dåligt skämt! =D
Ett bra ställe är dock Primark. Frågar man en engelsman svarar han/hon att det är ett billigt och bra ställe, om man frågar mig så är det ett ställe med normala rimliga priser! Tänk så olika det kan vara. Där har jag i alla fall hittat lite allt möjligt smått och gott.

Jag strosade omkring längs gatorna och knallade in i alla möjliga affärer. Tempot var så högt där ute på gatorna så jag ville bara komma in i nästa affär så fort som möjligt för att få lite sinnesro så jag tittade knappt vart jag gick in. Gick på känsla bara. Men vid ett tillfälle kändes det som att jag kanske kommit lite fel. Kläderna såg hyfsade ut och det var inte allt för hutlösa priser, men jag kände av någon anledning att de människorna som var där inne uppmärksammade just min närvaro. Äsch, tänkte jag, sluta vara så paranoid! Jag har inget kontigt i ansiktet eller kjolen nerstoppad i trosorna, (det visste jag med säkerhet eftersom jag hade jeans). Jag tittade vidare och hittade en tjusig tröja som jag eventuellt kunde prova. Oturligt nog fanns den inte i min storlek, inte ens i närheten faktiskt. Jag har stl.8 eller 10 men den minsta storleken jag kunde hitta var typ 14. Efter en snabb blick ut i rummet gick det upp för mig att jag stod mitt inne i en affär för överviktiga! Det förklarade bilderna på modellerna som inte var pinn-smala. Jag som just stått och tänkt; Nemen vad bra att de använder lite normala (kanske lite större) modeller också. Inte bara supersmala skinn-och-ben modeller! Men det berodde visst inte på att de försökte styra skönhetsidealet åt ett med hälsosamt håll...

Nu är jag lite slut efter dagen. Tempot var som sagt lite högt i den stora staden. Men jag är nöjd. Jag lyckades ha det ganska trevligt med mig själv, även om det skulle vara snäppet roligare att upptäcka stan med någon kompis.


En kvinna störs av vad en man glömmer - en man av vad en kvinna kommer ihåg.
-Arch Ward





Victoria Center
en stor galleria med oändligt många och stora affärer!


Gentlemän

Aaaah, äntligen helg! Idag har jag dammat, dammsugit och plockat undan i lekrummet för att målaren kommer i morgon. Nu måste jag bara ta mig till affären och köpa frukt, hämta Harry och sen är jag klar! Längtar till kvällen. Det är så skönt att bara sätta sig under en filt med en bra bok och mysa. =)

Fixade strykningen igår. Skjortor och dubbellakan på 5x8m!! Har de hört talas om en mangel nån gång?! Det känns som att England är lite efter i utvecklingen.
När man pratar om England så tänker man (jag kanske ska tala för mig själv) på de röda telefonhytterna, de gamla postlådorna, mjölkbudet osv. allt känns så gammaldags. Det är väl det som gör det så mysigt när man tänker på att göra en weekend-tripp. Men det blir annorlunda när man väl bor här.
Fördomarna säger väl att engelsmännen är konservativa? Jag hörde från min körskolelärare att de har sina vattenrör utanför husen i England och det är faktiskt sant! Och så blir de visst lika upprörda varje vinter när vattnet fryser till is och rören spricker. Men nej, varför ska man ändra på något? Det är bäst att göra som man alltid gjort.

Okej, Mirjam - just nu tänker du förmodligen något i stil med "Ha, säger hon som får spader när man byter plats på alla saker i kylskåpet!" men det är inte samma sak. Det är inte så att jag måste göra allt på samma sätt som jag alltid gjort, men under de 18, snart 19, år jag levt så har jag utvecklat ett speciellt livsmönster. Eftersom jag av någon anledning gör på ett visst sätt så är det för att jag någon gång upptäckte att det är det bästa sättet! Annars hade jag väl gjort på något annat sätt? =P Och det där med kylskåpet har med ordning och reda att göra =D

Det var en liten parentes bara...

Hursomhelst, tillbaka till engelsmännen. Jag menar inte att jag tycker att det är negativt att de är lite gammaldags av sig, jag trivs här. Faktum är att människorna här är väldigt artiga. Man hör hela tiden "Sorry, excuse me, thank you, oh no that was my fault..." Man kan förståss inte säga att ALLA är så men de är generellt sett väldigt artiga. Engelska gentlemän har man ju hört talas om. Jag antar att det delvis beror på den strikta skolan. De måste tilltala sina lärare med mr, mrs eller miss + efternamn. Riktigt så fungerar det inte hemma i Sverige direkt! =P

Nu hoppas jag att ni får en skön helg!

"En sann gentleman är någon som vet hur man spelar säckpipa, men låter bli!"


Någonting med en massa bokstäver och siffror

Idag till den traditionella söndagsmiddagen serverades anka. Mums! Jag är nu mätt och belåten :)

Jag har snart varit här i två veckor och har inte sett en droppe regn! (peppar peppar!) Graham sa igår att det är otroligt att det har gått så lång tid utan regn! Jag måste ha tagit staden med storm! :P hehe... Jag är glad så länge det varar, men det känns som att det snart är slut på det roliga :( Snart är det vinter och då lär det väl regna tills man får gälar! Fast man blir ju vacker av att vara ute i regnet, sägs det... "Always look on the bright side of life!"

Eftersom solen hittat hit idag igen hade jag tänkt ta en joggingtur i parken men halsont hindrade mig. Jag kände av det imorse men sen försvann det efter nån timme så jag tänkte att det bara var kroppen som råkat göra någon felaktivering p g a trötthet :P "Zzzz...huh...zz...?...gha, oj dags att vakna...öööh, nej vad ska * jag göra...hmpf...så där kanske...aaaaah *gäääsp*...och lite sådär...halsont idag va?...krfsmkv..eh...sådär *. Mmmm frukost!" Men efter ett tappert försök insåg jag att jag faktiskt had ont i halsen! Och jag vill ju inte få hjärtmuskelinflammation, så jag tog en härlig promenad! (För att göra en kort historia lång! Men det är väl lite det som bloggandet går ut på...?) Det var väldigt skönt hursomhelst!

Igår tänkte jag testa om det fungerar att spela upp DVD-skivor i min dator, som det står på den att det ska göra. Men när jag matat in skivan så stod det att *någonting med en massa bokstäver och siffror*, som behövs för att kunna läsa DVD-skivor, inte hade installerats! Jag klickade på windows-support i hopp om att kunna hitta en stor neonfärgad länk som sa klicka här om du vill installera *någonting med en massa bokstäver och siffror* som gör så att din dators DVDläsare fungerar! Olyckligt nog fanns där ingen sån länk men vet ni vad? Tro det eller ej men jag lyckades efter en del omständigheter, inre svordomsterapi och list, hitta det där *någonting med en massa bokstäver och siffror*! Lätt och smidigt installerade jag det och kunde sedan i lugn och ro titta på P.S I Love You! Som förövrigt är en väldigt bra film! Första gången jag såg den mådde jag dåligt resten av dagen och dagen efter! Jag fattade inte hur de kunde skriva "En riktigt bra feel good film!" (Mirjam, du och jag pratade om det förut) men nu när jag såg den igen så höll jag faktiskt med om att det var en feel good film! Den är på ett sätt sorglig men ändå så härlig! För er som inte har sett den kan jag rekommendera er att se den! Men se den två gånger... :)

Såhär första veckorna är det ganska okej att ha lugna sköna dagar utan något speciellt att göra. Jag kan titta på film, gå till parken om vädret är okej, utforska affärerna i samhället osv. Men med tanke på att jag ska vara här i nio månader känns det som att jag vill hitta en sysselsättning! Det finns, som jag nämnt tidigare, en stor arena eller nåt med simhall, "friskis & svettis", gym och lite annat, men jag kollade upp det på Internet och det är ganska dyrt! Det kostar typ 300-500kr per månad och då har man tillgång till allt. Men vad har jag för nytta av att ha tillgång till bodybuilder-lokalen eller en boulplan? Jag vill bara kunna simma och gå till "friskis & svettis" nån gång i veckan! Julia sa att hon kan hjälpa mig att kolla upp det där lite noggrannare. Sen vill jag hitta en dansstudio och kanske en kör också! Eventuellt hoppa på någon rolig kurs om det finns. Mm, jag har lite att kolla upp och Julia ska som sagt hjälpa mig med det :)

Nej, nu ska jag dra på mig raggsockorna och gosa ner mig i sängen!

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.
-Nalle Puh

Chili con carne alá Michelle

Idag har det väl gått lite sisådär.
Jag lagade chili con carne till ”tea” idag. Personligen tycker jag att jag lyckades rätt så bra, men det blev inga stående ovationer direkt! Georgie gillade det, eller så var hon bara snäll, men de andra två tyckte att det var pest och pina! Vi satt där vid bordet och de bara petade i maten. Jag sa att de måste äta lite grand för att få i sig någonting. ”Kan jag ta en frukt istället?” Lyckligtvis hade jag Georgia där som manade på sina yngre syskon att äta! Utan vidare framgång men ändå…hon hjälpte mig :) Till min räddning kom Graham hem (tackochlov, kände jag när han klev innanför dörren). Han smakade chili con carnen och sa att det var ”gorgeous”! Tackar tackar :P Han tvingade både Harry och Jessie att äta lite mer än hälften av det som låg på tallriken. Idag var första dagen jag lagade maten själv, tidigare har Julia förberett innan eller så har jag bara slängt in fiskpinnar i ugnen (utom igår då jag fixade potatismoset alldeles själv :P). Det kändes ju som ett bra första intryck! Jag hade hoppats på en reaktion mer i närheten av; ”Mmm, det var jätte gott!! Det godaste vi har ätit på länge!” Men istället slutade det med att Graham fick tvinga i dem min vidriga mat! Fast det var gott ska ni veta. När jag kommer hem till Sverige så ska jag bjuda alla er som läser det här på chili con carne alá Michelle! :D

Jag vill inte snacka skit om barnen nu, de är väldig snälla, men Jessie som är 11 är otroligt kräsen, hon har sagt det själv, men är det inte dags i den åldern att börja lära sig äta det man blir serverad? När jag var liten kunde jag också vara kräsen det är väl de flesta barn! Lök var i min mening jätte vidrigt, för att inte tala om champinjoner, tomatsoppa, räkor eller fisk! Men jag vet inte när det slutade. Det känns i alla fall som att man inte borde vara såå kräsen när man är 11 år, man går ju faktiskt i 5:an!
Något jag fortfarande inte kan äta är kåldolmar och fiskbullar, har även lite svårt för sill. Men annats äter jag det mesta (jag räknar dock inte med inälvsmat såsom komage och njurpaj).
Någon som känner för att dela med sig av sina åsikter om oätbar föda? :) Nyfiken på vad ni verkligen inte klarar av att äta!
Jag hoppas att det går bättre nästa vecka, jag ska försöka komma på något som de inte kan tycka är äckligt!

Julia och Graham gick ut och åt ikväll så jag satt barnvakt. Harry slog lite grand med en kudde på Jessie som sedan slog tillbaka. Det kanske blev lite väl hårt i huvudet på honom så han började gråta! Då fick jag försöka trösta honom och blåsa lite på huvudet samtidigt som jag fick lov att säga att det faktiskt var han som började slå Jessie. Asså nej, vad gör jag här?! Jag kan ingenting om att ta hand om barn, jag borde inte vara här! Jag vet att det inte har hänt något extremt idag, jag antar att jag börjar få ”kalla fötter” om man nu kan använda det uttrycket i detta sammanhang… Men vad gör jag om de börjar bråka som i BRÅKA?! Och hur ska jag göra för att de ska äta? Jag vill inte behöva tvinga dem men samtidigt kan jag inte låta dem få som de vill! Jag får ge dem pommes och fiskpinnar varje dag! Aah, då vad mat-problemet löst. Skönt! ;) Nej men allvarligt talat. Det löser sig! Jag lär mig efterhand, får vi hoppas.

”Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra!”
-Margaret Mead


Nej, jag är inte blond

Det är så kallt! Nu är de soliga dagarna slut här i England och det är svinkallt i mitt rum. Jag sov med raggsockor i går natt och jag tror att jag tar fleecetröja i natt! I morgon ska jag nog fråga om det går att skruva på elementet :)

Alldeles nyss medan jag satt och skrev, råkade jag slänga en blick ut i rummet och, någon som kan gissa? En Belgian blue-SPINDEL klampade fram över golvet!!! Inte min lyckodag! Som tur var hade jag ett glas stående på byrån så nu är spindeln fångad. Men jag måste få ut den också! Den stirrar!

I morse gick jag till slaktaren, eller mer köttaffären ”slaktaren” låter så groteskt! De hörde (trots min briljanta engelska :P ) att jag inte var härifrån så de frågade varifrån jag kom. När jag svarade Sverige sa de; ”Oh Sweden? But do you have any other relatives, you are not blonde?!” Nej, men alla i Sverige är inte blonda!
De var väldigt trevliga där i köttaffären. Jag lärde dem att säga ”Hej, Goddag och Hej då” :)
(Vad kallas en blondin med hjärna? -Goldenretriver!)

Annars då? Tja, Julia frågade om jag vill volontärarbeta i någon välgörenhetsaffär, för att komma ut och träffa folk. Kanske det. Jag ska även fråga om de där dansklasserna som tydligen finns på gymmet här i närheten. Och simhallen :) Jag känner att jag vill göra något mer fysiskt. Det är så tråkigt att bara gå ut och jogga i parken och fysträna för sig själv! Och jag vill ju inte bli någon maräng! 

Nu har jag tagit ut spindeln! Jag var tvungen, annars hade den krupit ut i natt! Fatta om jag hade vaknat i morgon bitti och sett att glaset var tomt! Hemska tanke :S

Vad betyder egentligen bitti? ”I morgon bitti” Man borde kunna säga ”Ikväll bitti” också om man menar tidigt ikväll? Ska börja säga det :) Om 5 år kommer alla säga det!
Heureka! Jag har funnit min uppgift här på jorden, åtminstone för 5 år framåt! :D Förhoppningsvis hittar jag något som är lite mer utvecklande! Men annars var det en god tanke. Nej, det var det inte!

”Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk”
-Latinskt ordspråk


Barnvakt

Solsken 7 dagar i rad, men idag är det mulet och KALLT :S

Har strykit (strukit), hur tusan skriver man?! Man säger ju strukit men det ser as-puckat ut! Men okej jag har använt ett strykjärn och dragit det över kläderna! Det jobbiga är att både Julia och Graham tycker om att klä sig i skjortor och blusar och det är inte de roligaste plaggen att stryka... Man får stryka och vända, stryka och vrida...osv! Jag lyckades hyfsat bra i alla fall om jag får säga det själv :)

I måndags följde jag med Julia till supermarket för att visa vad jag tycker om och så. Jag sa att vi kunde köpa havregryn så att jag kan laga gröt på morgnarna! :)
När vi kom hem så kom en målare precis så Julia var tvungen att prata med honom, vilket innebar att jag fick plocka upp matvarorna. Det gick bra, jätte bra.
     Följande dag, tisdag, när vi satt vid middagsbordet ville Harry ha yoghurt till efterrätt men den han hittade hade gått ut (och då kan man ju absolut inte äta den...). "Men jag köpte yoghurt igår Harry", sa Julia. Men han såg ingen så han ville ha en kaka eller nåt istället. Han öppnade skafferiet och jag såg de två stora paketen med kakor vi köpte i måndags. Harry plockade upp ett av paketen och sa; "Men här är den ju! Varför är den här?"
"Nej men vad gör den där?", undrade Julia. Jag tänkte; Hoppsan det var visst chokladkakor, som jag misstänkte då jag plockade upp dem. "Nej, det var jag som ställde dem där. Vad är det för något?" varpå Julia svarar; "Haha, Oh it's yoghurt!" :P
Seriöst!! Jo men skafferiet är väl ett utmärkt ställe att förvara yoghurt?! Eller...nehe?!

Senare på kvällen när jag satt barnvakt, hörde jag hur tjejerna skrek på övervåningen. Bara de inte är osams, eller tänk om det skulle vara en spindel! Vad gör jag då? De kom snart nerspringandes och frågade mig om jag kunde hjälpa dem. "Det är en jätte stor spindel i Georgies rum!"
Okej Michelle ingen panik, du är med barnen nu och måste visa att du är vuxen (nästan...) Och deras uppfattning om stora spindlar kan vara lite överdriven. Kom igen nu, det är klart att jag klarar av att ta bort den. En mugg och ett pappersark är allt som behövs...och lite mod också!...
     Väl uppe i rummet tog jag beredskap, smög in och försökte få syn på det lilla monstret. Tjejerna letade och visade sedan att den var under en fåtölj. Jag satte mig på knä och kikade in under fåtöljen. Det var lite mörkt och allt jag såg var något svart, stort som en pingisboll. Nej, allvarligt talat. Det kan inte vara spindeln! Men jo, såklart!! Deras uppfattning om stora spindlar var, till min fasa, INTE överdriven! Spindeln var enorm!!!!!!!!!!
Okej, spindeln är faktiskt väldigt väldigt stor, men jag måste ta bort den! Vi flyttade fåtöljen och alla grejer för att kunna få tag i spindeln. Den satt där i hörnet och bara väntade på att sätta tänderna i någon av oss... Nej okej nu spårar jag ur lite...
     Vi hjälptes åt att flytta på skor och annat som låg i vägen men spindeln smet hela tiden. Jag stod där med min mugg och försökte febrilt fånga den. Men jag ville inte mosa den och eftersom muggens radie endast var omkring 6-7cm, blev det lite svårt!
     Allt slutade med att Georgie, den äldsta, slängde muggen över spindeln, hasade in ett papper mellan muggen och spindeln och sedan släppte vi ut den! AAAAAAH vilken lättnad! Åter igen ett perfekt exempel på mina barnvakts färdigheter! :P

Jag vet att det är jätte fjantigt, men jag gillar inte spindlar. Speciellt inte när de är stora som pingisbollar! Min spindelfobi har blivit värre med åren...! Jag hade klarat det om det var en normalstor. Nu är jag bara glad att det är över :)

Något helt annat nu. Julia berättade igår att familjen planerar att åka till sitt hus i Frankrike någon gång i oktober och att jag gärna får följa med! :D Spännande :)

Det var allt för nu! "Dröm sött om småkryp du mött"...eller inte!
God natt




Bilddagboken

Jag skrev tidigare att ni kan titta på bilder på www.bilddagboken.se men då måste ni skriva michis-j uppe till höger på skärmen, där det står hitta användare       
Det verkar inte fungera med www.michis-j.bilddagboken.se


Familjemiddag

Söndagar är den enda dagen då familjen faktiskt sitter tillsammans och äter och så är det i de flesta engelska familjer om jag har uppfattat det rätt. Idag var det lite speciellt för det var precis tre år sedan Grahams mamma dog. Därför var Grahams pappa och syster med man här. Det var en väldigt stor middag med flera olika rätter, typisk engelsk mat. Jag vet inte riktigt vad jag har ätit ikväll men köttet var lamm i alla fall. Sedan var det stuvad blomkål, morotsmos, potatismosbollar stekta i ugnen, några vita långa saker som liknade platt sparris eller nåt (också lagat i ugnen). De hade även något slags bröd format som skålar, men de sa inte bröd utan "pudding" tror jag.. :O Jag vet inte var det var men det smakade som bröd, ganska gott. Hela middagen var hur som helst väldigt god och de lagade allting själva. :) Desserten hade Georgie (äldsta dottern) lagat. Chokladcheescake! :D Det var bland det godaste jag har ätit! Mums!
Jag är proppmätt just nu! Vi åt t o m soppa till lunch idag. :P

Jag har haft en trevlig kväll, intressant att lyssna på deras konversationer och diskussioner. Grahams systers man, Graham (ja de har samma namn), har väldigt bestämda åsikter. Påminner lite om en viss herr Johnsson i den äldre generationen där hemma... :P (jag tänker närmare bestämt på morfar)
Jag tror att jag gjorde bort mig lite grand, igen(!), min engelska är fortfarande lite som en blomknopp den har inte blommat ut än.. Jag förstår det mesta av vad som sägs men när någon ställer en fråga till mig så måste jag förstå detaljerna, annars kan det bli lite konstigt. Men de där detaljerna faller inte alltid på plast. Så när vi satt där vid bordet så ville de förståss veta lite om vem jag var och så där. Julia och Graham var i köket så jag var ensam med pappan, systern och hennes man. Pappan frågade (som jag uppfattade det) vad jag tyckte om gårdagen då alla barn var i huset. Jag svarade på min något knaggliga engelska att jag inte märkte så mycket av dem för att de var här i vardagsrummet och jag var någon annan stans. Det är så svårt att uttrycka sig ibland!
När jag svarat på hans fråga blev de tre lite konstigt halvtysta och nickade lite grand. Då slog det mig att han kanske frågade vad jag tyckte om att ha Julia och Grahams barn runtom mig! Bra svar i sådana fall! "Nej jag märker inte så mycket av dem, jag håller mig undan." ! Det känns ju bra eftersom jag är barnvakten!!!
Eller så förstod de inte vad jag sa... Det blev konstigt i alla fall.

För att summera kvällen; God mat, trevligt sällskap, underhållande. Jag är nöjd :)

För er som vill se lite mer bilder härifrån, kan jag rekomendera att gå in på www.michis-j.bilddagboken.se
Jag ska försöka lägga ut bilder lite då och då :)

Justja, jag glömde nästan berätta att det var ett stort marathon-lopp idag. Det finns egentligen inte så mycket att säga mer än att det var ett marathon-lopp som var rätt så långt tror jag. Det var ca. 14000 deltagare och de sprang förbi vårat hus. Det är lite av en tradition för familjen att stå utanför på gatan och heja på alla löpare som rusar förbi, eller de sista som kommer lunkar väl. Det var faktiskt ganska kul att stå där och titta på. Vissa var utklädda. En kille kom springandes i bikiniöverdel, rosa trikåer och tyllkjol...gulligt...

Nu ska jag krypa ner under täcket som väntar. Det känns bättre idag, känner mig mer tillfreds eftersom jag slapp svabba golvet när jag klev in i badrummet idag! :P

"Är magen glad är människan glad", som Mirjam brukar säga


Jag lämnar aldrig locket uppfällt

Lördag idag = ledig dag :)

Georgie tog med mig in till det stora shopping stället Victoria city eller nåt sånt.. Aa det är verkligen en stad med puls! Folk överallt! Första inrtycket var STORT. Affärerna är enorma, eller i alla fall otroligt stora. Jag är van med stora metropolen Eskilstuna och Tuna Park, vilket kanske säger en del om hur stor det faktiskt är här i Nottingham, mina referensramar är väl inte något att utgå från precis... :P Men det är stort
Vi gick in i några affärer och det var fullt med snygga kläder! Priserna var kanske inte lika roliga på vissa ställen :O men på vissa ställen var det helt okej, som i Sverige ungefär. Det känns som att möjligheten finns att jag kommer spendera en del tid där under min vistelse här i Nottingham :)

Väl hemma från shoppingrundan möttes vi av hundratals ungar inne i huset! De två yngsta hade sina kompisar på besök :) Jag hoppade i mina superskor och tog en joggingrunda i parken så länge.
När kvällen kom var det inte lika många barn kvar, de pyste iväg en efter en och tillsist var det bara en kvar, Harrys kompis. Men hur som helst, jag satte mig vid TV:n tillsammans med Georgie och pappan i familjen. Vi tittade på "The X-Factor", samma princip som Idol eller Talang.
Det är väldigt bra för det visas alltid en massa bra filmer verkar det som. Idag visades "Ghost", väldigt bra film! Och minst tre andra filmer på andra kanaler.
Nej, förlåt jag bara svamlar. Men jag orkar inte sudda ut och börja om så...
Filmen slutade 23.30 och mina ögon gick nästan i kors. "Aah, skönt att gå upp och borsta tänderna och sen krypa ner under täcket!" Så jag hasade in i mitt badrum och fick se att toalett ringen är uppfälld. Jag kunde inte minnas att jag faktiskt stått upp och kissat, och defenitivt inte glömt att fälla ner ring och lock efter mig!! Men någon hade gjort det och missat själva toaletten lite, känner ni undertonen? Förmodligen den här lilla kompisen som blev kvar när alla andra pysit hem! Det var bara börja torka toalett och golv. Det var ganska jobbigt! Inte jobbigt som i fysiskt ansträngande utan psykiskt irriterande. Han hade inte ens spolat efter sig!!!
Men ja, jag tycker om barn. Det är ju därför jag är här! De barnen jag tar hand om är i alla fall gulliga :) men den där kompisen...

Haha! Ja ja

Från det ena till det andra. Det jag saknar mest med där hemma är maten! Maten här är helt okej, de äter hemlagad mat här, som ibland kan vara pommes med fiskpinnar, men så kan det vara hemma också (kanske inte just den kombinationen). Men de äter inte lunch här! Deras lunch är vitt bröd med ost och en twix efteråt.
Jag kan berätta vad jag har ätit idag, det har varit en väldigt engelsk mat-dag. Frukost: scrambled eggs, bacon och bröd lunch: en brownie kvällsmat: lax med ris och en apelsin till dessert. Jag tog ett päron efter min joggingtur i och för sig.
Okej nu när jag läser det så verkar det kanske inte så lite, men lunchen saknas!! Jag behöver en matig lunch inte en kaka. Hur orkar de med eftermiddagarna i skolan?

Nej nu somnar jag snart!

Ha det bra! Och kom ihåg: "Gå fort och le mycket så märker ingen att du är ful"

Inget speciellt

Den här dagen började som de andra två; jag gick upp, tömde diskmaskinen, frågade vad Harry ville äta till frukost och han svarade "rice crisps with milk (som vanligt), and orange juice, please". Jag plockade fram flingorna och värmde mjölken som jag förberett. Jag har nästan lärt mig var grejerna är och jag såg vilket skåp mellersta dottern tog ut apelsinjuice igår. Så jag tog fram ett glas och fyllde det med härlig orangefärgad juice. Jag satte mig ner vid bordet och höll Harry sällskap medan han åt. Han tog en klunk av apelsinjuicen och såg ut som att han just druckit ren sprit eller nåt! Mamman frågade vad som var fel och då kom jag på; "Oh, do you have to dilute (späda ut) it?" Mamman skrattade när hon förstod att jag tagit koncentrerad saft och hällt upp i glaset. Apelsinjuicen stod visst i kylen! Hahaha! :D Stackars Harry!

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag tittade på 27 dresses imorse (kul för er att veta..), gick ut för att slänga soporna i soptunnan utanför dörren och när jag lyfte på locket kryllade det av feta vita larver, sen gick jag...vänta lite...FETA VITA LARVER!!! IIIIIUUUU!! Så jäkla äckligt, jag ryser bara vid tanken på det! :S
Det var nog den enda 'utöver det vanliga' händelsen idag.

Dagen avslutades med take away från en curry-resturang som familjen gillar. Smakade riktigt bra! Kul att de gillar kryddig mat :)

Jag vill dela min avsky med er så jag lägger ut en bild på mina små vänner i soptunnan!
Enjoy!

OBS! Känsliga tittare varnas!



Äventyret har börjat

Nu är jag framme i Nottingham och har nio månader som au pair framför mig!
Flygresan igår gick bra trots en del orolighetet innan påstigningen...

Det känns lite overkligt att vara här men på något sätt naturligt. Ovant att prata engelska hela dagarna... Familjen verkar trevlig och de bor i ett jätte stort hus! Jag har eget rum + tillgång till eget badrum (med badkar!) :)
Mina veckor kommer ungefär att se ut på följande vis;
Mån - ledig, tis-fre - gå upp strax efter kl.07.00 och töm diskmaskinen, se till att köket ser fräscht ut. Dammsuga och stryka ibland ons - gå med Harry, yngsta sonen, till skolan och hämta honom på eftermiddagen lör o sön - ledig

I morse gick jag med Harry till skolan och tog sedan en promenad till affärerna. Jag köpte tandkräm, de hade aquafresh!, och kuvert + frimärken
Det finns en supermysig park 5min från huset. Äldsta dottern Georgie visade mig dit igår. Perfekt ställe att jogga och fota på, eller bara sitta och läsa.

Skulle äta lite frukost när jag kom hem från min promenad. Flingor finns det gott om! 15 olika paket!! Så jag tänkte; Hmm undrar om det finns några flingor untan jätte mycket socker... Jag tog ett paket som verkade okej, hälde upp lite flingor och mjölk i en skål (hittade ingen fil eller yoghurt). Men aa, det var ganska mycket socker!!! :S

England är ju inte något semester paradis med sol hela dagarna...men både igår och idag är det sol och behaglig temperatur! :) Jag måste ju få ett fint mottagande! :P

Barnen är väldigt lättskötta (ska kanske inte säga för mycket än...) och artiga! Min första dag har gått väldigt bra och pappan i familjen verkade nöjd när han kom hem. Köket såg rent och snyggt ut tyckte han :) Mamman är inte hemma ikväll, hon skulle på konferens i London.

Jag avslutade dagen med ett varmt bad i mitt badkar :D

Ja, jag kan inte säga annat än att det blev en bra början, hoppas att det håller i sig!

God natt


Välkommen till min nya blogg!

Hej på er!
Nu efter studenten bestämde jag mig för att ta ett sabbatsår och bara göra något helt annat ett tag. Som alla vet så är det inte det lättaste att hitta jobb i dessa tider, finanskrisen och allt... Så därför tog jag det stora klivet och sökte jobb som au pair i England. Efter många om och men hittade jag tillslut en familj i Nottingham och där är jag nu. I hela nio månader stannar jag och jag hoppas att det kommer föra med sig en massa nya erfarenheter. Förhoppningsvis kommer jag växa som människa, lära mig att ta hand om mig själv, bli vuxen, träffa nya människor och vänner och mycket mer!

Ni som är intresserade att följa med mig på denna spännande resa, är hjärtligt välkomna att läsa min blogg
Jag är ingen skrivar-människa men jag gör så gott jag kan :D Syftet med bloggen är främst att hålla familj och vänner uppdaterade om hur det går här borta men vem som helst som är nyfiken på hur det är att ge sig iväg och arbeta i ett annat land är förståss välkommen att läsa.

Jag har ingen aning om vad som komma skall men jag är definitivt villig och redo att ta reda på det! Håll i er för nu börjar det...

RSS 2.0